Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

İslam Dini üzerinde Algı Oyunları

Zaman ahir zaman. Kıyametin küçük alametlerini yaşadığımız bir dönemdeyiz. 

Özellikle Osmanlı yıkıldıktan sonra İslam coğrafyası dahil olmak üzere dünyada kanın akmadığı bir toprak parçası yok. Özellikle müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde şiddet had safhada. Suriye, Irak, Libya, Arakan, Keşmir gibi bölgeler müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki şiddete örnek gösterilebilir.

Özellikle müslümanların üzerinde oynanan oyunun asıl amacı İslam Dini'ni yeryüzündem silmek. Buna da gücü yetmeyen zorba iktidarlar kan dökerek nüfusu azalma politikasına gidiyorlar.

Yukarıda belirttiklerimiz şiddete dayalı sindirme ve yok etme politikası ile ilgili. Bir de bunun algı oyunları var. Şöyle ki, İslâm'dan olmayıp ama İslam'danmış gibi sözlerin edilmesi ve de İslâm Dini'nin içine batıni fiiliyatlarının eklemesi. Kısacası algı operasyonları. "Zaman sana uymuyorsa sen zamana uy" v.b. uydurma hadislerin varlığı gibi.

Şu sıralar Konya'da "İslami Dayanışma Oyunları" adı altında spor müsabakaları yapılıyor. Sanırım buradaki amaç İslam ülkelerini kaynaştırmak. Peki asıl durum böyle mi?

Öncelikle Konya'da devam eden bu oyunların İslam Dini ile ne kadar alakası var? Önce ona bakmak lazım. Başlığın ilk kelimesi "İslam" ise yapılan oyunların da İslami kurallara uygun olması lazım. Maalesef bakıyoruz ki, İslami Dayanışma Oyunları'nın  normal düzenlenen Olimpiyat oyunlarından hiçbir farkı yok. Kızların giyimine bakıyorsunuz ki maazallah İslam ile hiçbir alakası yok. 

Konya'da düzenlenen spor oyunlarının ismi İslami Dayanışma Oyunları ama icraatın ise İslam ile hiçbir bağdaşır yanı yok. 

Görünen o ki dünya genelinde "Ilımlı İslâm Projesi" devam ediyor.

Algı her kulvarda süper işliyor. Siz, siz olun asla algı oyunlarına gelmeyin.

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar