Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

İSLAM'IN CHP İLE İMTİHANI...!

İSLAM'IN CHP İLE İMTİHANI...!

Özellikle İslami kesimde hep şöyle bir düşünce vardır "İslam düşmanı CHP"

Peki İslami kesim neden CHP'nin İslam düşmanı olduğunu düşünür?

Şöyle biraz konuyu cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerinden ele alalım.

Osmanlı Devleti miadını doldurmuş. Osmanlı toprakları üzerinde yeni bir devlet kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

Cumhuriyet kurulduktan sonra devletin yönetim şeklinden tutunda evlilik müessesine kadar olan çoğu anayasal konular hep bizden olmayanlardan yani Avrupa'dan içimize soktuk.

Her ne olduysa bundan sonra sanki İslam Dini'nden intikam alırmışçasına söylemler ve tutumlar başladı. Mesela Mustafa Kemal'in meclisteki şu konuşması yıllardır hep tartışılır olmuştur.

“Aziz milletvekilleri, dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.“ Burada gökten inilen kitaplar ne olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz.

Tabi bu konuşmaya bazı kesimde farklı açılardan bakıp yorum yapıyor o da ayrı bir mesele.

Yine o dönemlerde Falih Rıfkı Atay'ın bir sözü var ki hani neredeyse savaş sebebi sayılırcasına; ''İslam deyince aklıma çorap kokusu geliyor''

Sizlere bir kaç tane daha o dönemlere ait sözler nakledeyim;

 

- Refik Ahmet Sevengil: “Sultan’la-Padişahla birlikte Allah’ı da tahtından indirdik.” (Uyanış Dergisi 1929)

 

- Şükrü Saraçoğlu: "Din zehirdir. Türkiye'den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene daha lazım" (TBMM 1946)

 

- "Ne örümcek ne yosun,

Ne mucize ne füsun;

Kabe Arap’ın olsun

Çankaya bize yeter..." (Kemalattin Kamu - CHP Milletvekili)

 

- "Beş vakit Namaz yoktur." (eski CHP milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı İsmail Habib Sevük)

 

- "İslam 14 asırlık sakat inanç." (CHP´nin eski Adalet bakanı Mahmut Esat Bozkurt)

 

- "Yaratılış hikayedir, Ademden gelme hikayedir hikaye." (eski CHP'li vekil Yusuf Akcura)

 

- "Atalarımız maymundan gelmiştir." (Eski CHP milletvekili Onur Öymen)

 

- "Başörtüsünü Sümerler'de fahişeler takardı." (Esi CHP milletvekili Canan Arıtman)

 

- "Boş ver Araplar'a para kaptırma.", "Bakarsın orada Muhammed bIrakmaz seni, buraya göndermez." (Eski CHP Genel sekreteri Önder Sav)

 

...Ve bunun gibi onlarca İslam Dini'ne hakaret dolu sözler.

Bu toplumun büyük bir kısmı İslam'dır yani müslümandır. Bu topraklar uğruna can veren askerler de, bu topraklar üzerine yabancılar basmasın, bu topraklar kirlenmesin diye şehit düşmüşlerdir.

Açık ve net bir ifade ile söylemek gerekirse. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da düşman ile göğüs göğüse çarpışan Osmanlı ordusu bilselerdi ki bizden sonra yeni bir devlet kurulacak ve savaştığımız insanların örf adetlerini ve yönetim şekillerini biz alıp kullanacağız. Soruyorum şimdi size aynı Osmanlı Ordusu bu olacakları bilse savaşır mıydı?

Çanakkale'den düşmanı geçirmedik diyoruz. Hatta düşmanı İzmir'de denize döktük diyoruz. Hey hat ne oluyor ki bin yıldır İslam'a hizmet etmiş bu topraklarda İslam Dini'ne hakaret ediliyor. O'nun maneviyatı ayaklar altına alınıyor?

En son geçen gün Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen alçak bir gösteriyi hepimiz izledik. Bunu CHP'liye de soruyorum, sesini çıkarmayan Ak Partiliye de soruyorum, Saadetliye, Refahlıya kısacası kendini İslam kabul eden herkese soruyorum. Daha ne kadar susacağız? Nedir bizde ki bu sessizlik? Nedir bu gevşemişlik, rahatlık?

Resim

Resim

Bizler samimi müslüman olsak inanın Edremit Belediye başkanı o koltukta oturamazdı. Ya istifa ederdi ya da görevden derhal alınmalıdır.

Şuna emin olun Edremit'te yaşanan bu alçakca gösteri bugün İsrail'de olsaydı biz müslümanlar tepi için mitingler yapar olurduk. Her nedense kendi ülkemizde olunca suspus oluyoruz.

Hiçbir zaman suçun tamamı CHP’nin Değil. Suç parça parça olan müslümanlarda acziyet içinde olan zayıf müslümanda. Suç güya iktidar olduğunu sanan ama iktidar olamayan müslümanda. Suç müslüman Türk kadınını zincir vurarak tasvir eden bunlar ama iktidar ya da diğer müslümanlar sessiz. O belediye Başkanı ertesi gün görevde olmayacaktı bir şekilde koltuktan olacaktı ama mÜslüman üzerinde ölü toprağı olduğu İçin daha çok eziyetlerle karşılaşırız biz

Buradan İslam Dini'ne hakaret etmeyi meziyet sanan güruha da soruyorum. Siz hiç Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ya da diğer cephelerde bir tane olsun mini etekli birini gördünüz mü? Bırakın mini eteği siz hiç başı açık birini gördünüz mü?

Sütçü İmam bugün yattığı yerden kalksa, nasıl ki bir Fransız askeri bir anamızın başındaki örtüye el uzatmaya çalıştığı anda mermiyi yediyse vallahi de bugünde sırf biz susuyoruz diye bir mermi de bize sıkardı.

Edremit'te ya da başka bir yerde İslam Dini ve O'nun maneviyatı ile alay edilirken neden CHP yönetimi susar tepkisiz kalır? Seçim zamanı geldi mi dilinizden ALLAH'ı düşürmüyorsunuz. Ama seçim bitti mi yine kafaları çekmeye, yine İslam'a hakaret etmeye devam.

Üstad Neci Fazıl Kısakürek ne diyor: "CHP bir parti değil, Türk'e dinini, dilini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidir."

Son sözü Üstad söylemiş zaten.

Ey zihniyeti bozuk sistem, ey akıllarını yitirmişler, ey bire ahmaklar CEHENNEM VAR CEHENNEM.

 

Selam ve dua ile...

Makale Yorumları

  • Salih11-09-2021 01:10

    Yüreğinize sağlık

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar