Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

İSRAİL İÇİN SONUN BAŞLANGICI MI?

Coğrafyamızın kanayan yarası Kudüs ve Filistin.

Aynı zamanda coğrafyamızın çıban başı İsrail...

Yazının içeriğine geçmeden önce İsrail'in kuruluş temellerine değinmek lazım.

İsrail'in kurucusu kabul edilen Thoder Herzl'in, Filistin toprakları üzerinde Ben-i İsrail (İsrail Oğulları) devletini kurmak en büyük idealdir.

Herzl, Sultan Abdülhamid Han ile görüşür ve isteklerinin başında Filistin'den kendileri için toprak ister. Sultan Abdülhamid Han ise Herzl'in bu isteğine karşılık "Kanla alınan topraklar ancak kanla verilir" diyerek kendini huzurundan kovar.

Bunun üzerine Herzl boş durmaz yahudilere ait devlet kurma idealini gerçekleştirmek için mücadelesini devam ettirir.

Thoder Herzl, 29 Ağustos 1897 yılında Avrupa'dan ve dünyanın değişik bölgelerinden gelen yaklaşık 200 kişi ile bugün ki İsviçre'nin Basel kentinde 1. Siyonist Kongresi'ni toplar.

Bu siyonist kongrede alınan karar ile "Dünya Siyonist Teşkilatı" kurulmuş olur. Artık bundan atılacak olan adım Filistin toprakları üzerinde Yahudi Şeriatı'na dayalı Siyonist İsrail Devleti'nin kurulmasıdır.

1. Siyonist Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Ben Basel'de İsrail Devleti'ni kurdum. En geç 50 yıl içinde bu gerçek olacak" demesinin ardından İsrail Devleti 14 Mayıs 1948 yılında Filistin toprakları üzerinde kurulmuş oldu.

1. Siyonist Kongresi'nde daha devlet kurulmadan çizilen İsrail bayrağı ise siyonistler için büyük anlam taşıyor. Şöyle ki; İsrail bayrağının ortasında Davud Yıldızı, altında ve üstünde olmak üzere iki çizgiden ibarettir. Bu çizgilerin biri Nil Nehri'ni diğeri ise Fırat Nehri'ni temsil eder. Bu da şu ki, siyonist yahudilere göre güya tanrı Nil Nehri ile Fırat Nehri arasındaki toprakları kendilerine vaad etmişti. Siyonist yahudilerde bu düşünce üzerine kendilerine göre bir mücadeleye giriştiler. 

İsrail Devleti kurulduğu 1948'in 14 Mayıs'ından itibaren ne yazık ki bu coğrafya üzerine kan hiç bir zaman durmadı. 

Bütün amaçları Büyük İsrail Devleti'ni kurmak olan siyonist yahudilerin yapmış olduğu zulümler, işkenceler bir terör devleti olduğunun gerçeğidir.

Buradan bir sözümüzde Türkiyemizde Filistin karşısında işgalci İsrail'e desteğini belirten Türk vatandaşlarına olsun. Bu kadim topraklar üzerinde gözü olan işgalci İsrail'e nasıl desteğinizi belirtirsiniz? İnanıyorum ki İsrail'e desteğini belirtenler bilgisizlikten ve Arap düşmanlığından dolayından olsa gerek.

Son olarak kısaca şunu belirtmem gerekiyor ki, Hamas'ın bu son saldırısı işgalci İsrail devletin artık sonun başlangıcı olacak gibi.

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

 

Makale Yorumları

  • Sakine AYDIN09-10-2023 07:56

    HAMASA SELAM .. DİRENİŞE DEVAM ..

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar