Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

İSRAİL'E YARDIM ELİNİ UZATAN SAYIN ERDOĞAN'IN MARDİN'DE SU VE ELEKTİK MAĞDURU İNSANLARA DA YARDIM ELİNİ UZATMASINI BEKLİYORUZ.

Bugün, Yeniden Refah Partimizin Genel Sekreteri Sayın Suat Pamukçu ve MKYK üyemiz Sayın Mehmet Altınöz ile birlikte, Ak Parti adına STK ve Halkla İlişkiler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı SayınJülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Sayın Ayşenur Eren Özdemir ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Sayın Osman Ağzıkara ile zoom üzerinden bayramlaşma programını gerçekleştirdik.


Bayramlaşma programı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ; “Türkiye’de artık tarıma büyük önem verileceğini ve artık ekilmedik bir karış toprak parçası bile bırakılmayacak” şeklindeki açıklamasının çifçilerimiz için büyük umut ışığı olduğunu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Jülide Sarıeroğlu’na bir kez daha hatırlatıp, TEDAŞ’ın fahiş elektrik faturaları yüzünden kırsal kesimdeki insanların mağduriyetini dile getirme imkanı buldum.


Bu arada, COVID-19 pandemi nedeniyel ödeme güçlüğü içerisinde kalan kırsal kesimdeki 40 köyün tamamı ve 60.000 dönüm sulu ekili araziye ait elektriğinin kesilmesi nedeniyle içme suyu ve sulama suyuna ulaşamayan insanlar ve tarlalarını sulayamayan insanlar büyük mağduriyet yaşamakta olduğunu, elektrik kesintisi dolayısıyla hububat rekoltesinde %45’lik bir düşüşün söz konusu olacağını ve yağmur suyu birikintilerinden su sorununu çözmeye çalışan köylülerin sari hastalıklarla yüz yüze kalabileceklerini kendilerine ilettik.


Sosyal devlet anlayışı ile hareket etmekte olduğunu iddia eden ve İsrail’e dahi yardım göndermekte hiçbir tereddüt göstermeyen hükümetin, elektrikleri kesilen ve buna bağlı olarak su sorunu yaşadıkları için bu kritik geçiş dönemde covid virüsüne karşı hijyen şartlarına uymak konusunda yetersiz kalan bu köylülere neden yardım elini uzatmaması üzerinde önemle durulması gereken bir husustur.


Hükümet, gerekli tedbirleri alamakla geçikmesi durumunda, bu sefer sadece Mardin Ovası’da yer alan bir milyon yüz bin dönüm tarım arazisinin olumsuz etkileneceği kuvvetle muhtemeldir.

 

Bu nedenle “ekilmedik bir karış toprak parçasının bile kalmayacağını” vurgulayan Sayın Erdoğan’ın bizzat konuya eğilerek sosyal devlet anlayışı gereği elektrik kesintisi sorununa acilen köklü çözüm getirmesini bekliyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar