Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

İYİ PARTİ SAMSUN KONGRESİNİN VERDİĞİ MESAJ!

Siyaset bir bakıma gövde gösterisi ile yapılır. Bu manada üye sayısı, salon toplantıları, kongreler ve mitingler bir vitrin olur. Hele de bu çalışmalara genel başkanlar gelirse bu durum gövde gösterisine dönüşür.
Bugün yazımızın konusu İyi Parti Samsun İl Başkanlığı Kongresi. İyi Parti bir önceki Samsun kongresinde çok adaylı bir yarış vermişti. Biz seviyeli olması şartıyla çok adaylı kongrelerin teşkilatlara heyecan verdiğini bildiğimiz için bu kongreyi övmüştük.


Kongreler tek adaylı olur ve genel başkan katılmazsa sönük geçebilir fakat İyi Parti Samsun İl Kongresi hem iki adaylı hem de genel başkanın katılımıyla yapıldığı halde neden bu kadar az katılım oldu ve neden bu kadar sönük geçti bunu anlayamadık.
Kongrenin neden böyle olduğu ile ilgili birkaç kişiyle görüşmeler yaptım herkes bir şeyler söyledi. İlginç iddialarda bulunanlar da oldu fakat ben kendi yorumumu yazayım.
Kendimi İyi Parti Genel Başkanının yerine koyuyorum çok üzücü bir durum. Sayın Akşener, “Önemli bir seçimin arifesindeyiz ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’a kongreye gidiyorum. Ana muhalefet partisi olacağımızı iddia ederek ikincilik yarışında rakibimiz olan CHP’yi alt etmek için türlü çalışmalar yapıyorum.Altılı masada da kararı veren benim mesajı veriyorum. Birisi grup başkanvekili iki milletvekilim olan Samsun’a kongreye geldiğimde bakıyorum salonun yarısı boş. Oysa salon dolu ve coşku yüksek olsa siyasete dair güzel mesajlar verecektim.” diye düşünmüş müdür?


Oysa Samsun’un en büyük ilçesi İlkadım Millet İttifakının İyi Parti kanadında. Yine Samsun’un en büyük ilçesi Atakum millet ittifakının CHP kanadında. Ben kendi gözlerimle gördüm Atakum Belediyesi araçları Sayın Akşener’in afişlerini asıyordu.
Dağıstanlı Spor Salonu Atakum ve İlkadım’ın ortasında yürüme mesafesinde olduğu halde neden kimse gelmedi? Bu belediyelerden yardım istendi de vermediler mi? Zaten mevcut teşkilat üyeleri eşleriyle gelse salon çok rahat dolardı. Sorular, sorular, sorular!
Evet İyi parti Samsun İl Kongresi Partilileri açısından en basit ifadeyle fiyaskodur. Tahminim Sayın Akşener seçim sonrası bunun hesabını sorar. 


Siyasete dair bir söz söylenir adamın birinin kafasına vurmuşlar ah arkam demiş. Biz senin arkana değil kafana vurduk neden arkam dedin diye sormuşlar. Adam arkam olsa siz bana vuramazdınız demiş. Yani siyasetçinin arkası teşkilatlarıdır. Teşkilatları güçlü olan siyasetçi özgüvenli ve güçlü olur, sözü dinlenir.
Bu durum her yerde böyle ise kimse heveslenmesin “Geliyor gelmekte olan,” sözü boşta kalacaktır ve “Olan durmaya devam eder,” sözü gerçekleşecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar