İsmail Karakaş

İsmail Karakaş

Mail: [email protected]

Kadınlar İnsan, Erkekler İnsan Oğlu

Neşet Ertaş’ın bu sözü herşeyi özetliyor...

Dünya’da maalesef kadınlar memeli, eksik etekli birer sex objesi olarak görülen, zayıf ve her zaman istismar edilen, kullanılan insanlar olarak görülüyor.

Ülkemizde kadına şiddet olaylarını hariç tutarsak, ülkemizde kadın en değerli, merhametli varlık olarak görülüyor.

Türkiye, dünyadaki bir çok ülkeden daha önce kadına seçme hakkını vermiştir.

Türkiye dışındaki ülkelerde kadın figürü bir endüstriyel meta olarak gösterilir. (Feodal yapının kadına baskısını ve şiddet olaylarını ayrı tutarsak) Türkiye de kadın dünyaya göre daha üstündür. Aslında Kadınlar zayıf değildir, merhametlidirler.

Batı dünyası kadını sex objesi olarak görür. Ülkemiz ve gerçek İslamiyetin kadına bakış açısına batı dünyası henüz ulaşamamıştır. İslam dünyasındaki ön plana çıkan kadına şiddet ve kadını yok sayma, baskı altına alma asla İslamiyetin öğretileri değildir.

Batı dünyasında kadın 364 gün yok sayılır, senede bir gün hatırlanırken, bizim inancımızda Cennet anaların ayağının altındadır...

Orta Çağ'dan kalma bir anlayışla Avrupa’da Kadınlar hala cadı olarak görülür.Günümüzde dahi tüm filimler cadı figürleri Kadınlardan oluşur.

Kadına eşitlik adı altında batı dünyası kadını modern anlamda da sömürmektedir. Maalesef dünyada Kadınlar hep zayıf, güçsüz olarak algılanırlar. Aslında Kadınlar dünyanın en güçlü varlıklardır.

Bu benim düşüncem çünkü, Kadınlar güçlü olmasaydı bu kadar haksızlık ve ayrımcılıklara en yakın bildiği kişilerden gelen şiddete sabırla dayanmazlardı. Merhametli ve sabırlı varlıklar olarak kadına karşı erkek egemen bir toplumda Kadınlar ezilir.

Ezilen kadın İnsanlığa nasıl faydalı olabilir? Aslında kadının yeri herzaman insan yetiştirmek, eğitmek olmalı el üstünde tutulmalı, unutmayalım merhamet duyguları gelişmiş toplumlar kadınlar tarafından yetiştirilir. Tüm dünya kadınlarının Kadınlar günü kutlu olsun.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar