Halis ÖZDEMİR

Halis ÖZDEMİR

Mail: [email protected]

Kış Kapıda! Ekonomik Savaş Sürüyor!

Kış Kapıda! Ekonomik Savaş Sürüyor!

Kardeş Azerbaycan Katar ve doğalgaz!

Ülkemize karşı ekonomik savaş tüm şiddeti ile sürüyor ve kış geliyor!
Katar Azerbaycan ve Türkiye kardeş ülkeler.


Birleşik Arap Emirlikleri Katar'ı işgale ve yok etmeye yeltendiğinde Türkiye Katar'a üs kurdu ve asker çıkardı. BAE ülkeleri tabiri caizse mabatlarının üzerine oturdular. Sadece onlar değil onları cesaretlendirenler de mabatlarının üzerine oturdular.


Azerbaycan'da ise Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinde olan Karabağ bölgesi Türkiye'nin sadece İHA ve SİHA'ları ile değil özel birlikleri de cephede Rusya'ya Fransa'ya hatta İran'a rağmen ve karşısına alarak ermeni işgalindeki Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarılmasında en önemli ve sıcak rolü üstlendi.


Buraya kadar kısaca durum bu!.


Peki şu anda Türkiye ile EKONOMİK SAVAŞ sürdürülmüyor mu? Evet kesinlikle Türkiye ekonomik savaş yaşıyor.


Elbette Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak ve kabuğuna çekilmesini sağlamak üzere ekonomik olarak dört bir yandan saldırıyorlar.


Yani Türkiye fiili olarak savaşı yaşıyor!


Marketlerde fiyat artışları üretim noksanlığı ile ilgili olduğu gibi, doların savaş aracı olarak kullanılmasının sonucu olarak da gerçekleşiyor.


Kış geliyor hayat pahalılığına DOĞALGAZ faturaları da tuz biber ekecek. Halkın ekonomik sıkıntısı tavan yapacak!


Peki, Türkiye savaşta iken gerçekten merak ediyor ve soruyorum,


Kardeş Azerbaycan ve kardeş Katar bu konu da bir şey yapıyorlar mı? Corona salgını sırasında 85 milyonluk Türkiye'de iş yerleri kapandı, insanlar büyük sıkıntılar yaşadılar, devletimiz imkânları ölçüsünde vatandaşa el uzatmaya, derdine derman olmaya can suyu olmaya çalıştı. Bu iki kardeş ülke Türkiye için herhangi bir kardeşlik göstergesi olarak bir davranışta bulundu mu?


Umarım Türkiye'nin yanında olma gayretinde bulunmuşlardır. Şayet bulunmamışlarsa bu nasıl kardeşliktir diye sormak hakkımız değil mi?


Mesela TÜRKİYE'NİN DOGALGAZ VE PETROL İHTİYACININ karşılanması ve Türk halkının rahat kış geçirmesine ayrıca tabii olarak kardeş ülke Türkiye'nin halkına "sizin kış aylarında doğalgaz ihtiyacınızı karşılayacağız, kış aylarında ısınma yükünüzü hafifleteceğiz, gereğini yapacağız hiç merak etmeyin" diyorlar mı? Demiyorlarsa da demeliler!


Türk milleti ve Türk devleti her iki ülke için ne de diğer ülkeler için yaptıklarını bir karşılık beklemek için yapmamışlardır öncelikle bu hakikat bilinmelidir.


Yani gerek Katar ve gerekse Azerbaycan devletinin yanında olmayı kimsenin tehdidine boyun eğmeden göğüsleyen ve her iki ülkenin yanında olan Türkiye'ye hiç olmazsa bu EKONOMİK SAVAŞTA DOĞALGAZ VE PETROL desteği verecekler mi?


Katar devletinin sayın cumhurbaşkanlığı makamı için uçak hediye ettiğini elbette unutmadık ve müteşekkiriz. Ancak makam uçağının vatandaşın doğalgaz faturalarına bir katkısının olmadığını hatırlatmaya gerek yoktur sanırım.


Katar'ın Türkiye'de birtakım yatırımlara ortak olması, yatırım yapması ciddi tartışmalara ve vatandaş nezdinde de cevap bekleyen birtakım  sorulara rağmen ilişkilerin gelişmesine vesile olur umudunu taşıyoruz. Bahsettiğimiz bu değil elbette Katar Türkiye halkına bu kış doğalgaz desteği ile halkı rahatlatmayı düşünüyorlar mı?
Azerbaycan ile iki devlet tek milletiz haydi Azerbaycan bu kardeşlik hatırlatmamızı vesile yapıp kardeşliğimizi gösterin de dünya âlem görsün.
Şunu asla demek istemiyoruz zaten hiçbir Türk vatandaşı da öyle düşünmez "sizi destekledik karşılığını verin" asla böyle demiyoruz. Demek istediğimiz; size karşı savaş açıldığında bizler sizin yanınızda olduk. Şimdi Türkiye'ye, Türk halkına savaş ilan edildi sizler Türkiye ve Türk halkının yanında olduğunuzu gösterecek misiniz? Ya da gösteriyorsunuz da halk olarak biz mi bilmiyoruz!


Tarih göstermiştir ki güçlü Türkiye her iki devletin olduğu gibi hinterlandımızdaki kardeş ülkeler ve mazlum milletlerin yararına olduğu gerçeğidir.


Bu günler de geçecektir, bu aziz millet bundan önce değişik versiyonları üzerinde denenen SAVAŞ metotlarına karşı durmasını bildiği gibi buna karşı da dimdik duracaktır.
Dost düşman bunu böyle bile


Elinizi boşuna ovuşturuyorsunuz!


Bu millet açlığa rıza gösterir boyun eğme zilletine asla razı olmaz!
 

Kalın sağlıcakla


Vesselam

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar