Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

KISITLAMA İKİ TARAFI PİS BİR DEĞNEK GİBİ!

Aslında bu kadar uzun bir kısıtlama beklemiyorduk. Ortak kanaatimiz bayram haftasını birleştirip 9 günlük bir kısıtlama olur diye düşünüyorduk. Sanırım öyle olsa daha iyi olurdu ama bu işin mutlak doğrusu da yok gibi. Bu iş adeta iki tarafı da pis bir değnek gibi.

Çünkü kısıtlama hangi şartlarda olursa olsun ya da kaç gün olursa olsun birilerinin itirazı olacaktı. Bizde birçok konuda eleştiri getiriyoruz ve bu konuda da sanki 9 gün kısıtlama daha mantıklıydı.

Bu uzun kısıtlamadan en çok esnaflar ve zanaatkârlar zarar görecek. Zaten aylardır ayakta kalma mücadelesi veren esnafımız çok zor günler geçiriyordu. Bir de böyle olunca bu süreci atlatabilecekler mi hep birlikte göreceğiz.

Oysa her esnafın bayram alışverişinden bir nebze olsun kasasına üç beş para girer diye beklentisi ve hayali vardı. Devletten kayda değer destek göremeyen esnafın Allah CC yardımcısı olsun inşallah.

Pandemi konusunda insanımız genelde duyarsız davranıyor. Bazı kurallara maalesef insanımız pek uymuyor. Ve fakat bazı yerlerde örneğin otobüsler, uçaklar ve raylı toplu taşımalarda insanlar tıka basa seyahat etmek zorunda kaldığından, hariç yerlerde kurala motamot uymasını beklemek ne kadar doğru olur onu da bilemiyoruz.

Vaka bakımında maalesef zirve yaptık. Bu zirveye çıkışta tıklım tıklım salonlarda yapılan kongrelerin etkisi yok mu? Olmuş olma ihtimali yüksek. 18 günlük kısıtlama başlamadan önce insanlar akın akın İstanbul’u boşalttı. Bu insanların gittiği yere virüs götürme ihtimali olduğu gibi dönüşte İstanbul’a virüs getirme ihtimalide muhtemeldir.

Ve izahat bekleyen başka bir durum da var. Adana Demirspor- Balıkesir maçı ve Giresunspor- Akhisarspor maçında tribünler de ve stadın yanlarını dolduran taraftarlar hangi izinle buralara gelebildiler. İçişleri bakanı bu durumları görmüyor mu? Giresun ve Adana Valisi kuralları neden uygulamadı? Yoksa bu iki il kısıtlamalardan muaf mı? Devleti yönetenler kuralı uygulamak zorunda değil mi?

Siyasetin iki ildeki duruma müdahalesi olduğu kesin. Ve fakat yapılan adaletsizliktir. Gariban insanlara kuralı acımadan uygulayanlar buralarda adeta üç maymunu oynadılar. Bu da milletin zaten zayıf olan adalete güvenini tamamen sarstı. Bunları göremeyenleri Allah’a havale ediyoruz.

Umarız aşı işi hızlı bir şekilde bitirilir. Pozitif vakalarında doğal aşı olduğunu hesaba kattığımızda virüsten kurtuluşa yaklaştığımızı düşünüyoruz. İnşallah tez zamanda eski günlere döneriz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar