Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

KIZILAY HAFTASI ETKİNLİKLERİ!

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay’ın kuruluşunun 154. yıl dönümünü ve KızılayHaftasını kutladık. 6 Kasım’da ise Baruthane Ortaokulunda geleneksel hale getirilen kan bağışı etkinliği vardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleriyle birleştirilmiş Kızılay etkinliklerinin Cumhuriyet Meydanındaki bölümüne bizde katıldık.

Samsun’da bulunan bütün yardım kuruluşları stant açtı, kermes yaptıve gelirini de Kızılay’a bağışladı. Bu birliktelik, bu dayanışma bizleri çok mutlu etti.

Kızılay Samsun İl Başkanı Sayın Ahmet Muştu ile çalışmaları hakkında bir televizyon programı yaptık. Kan denince Kızılay akla gelir fakat Kızılay sadece kan işi yapmıyor başka faaliyetleri de var. Başkan ile onları konuştuk.

6 Kasım’da ise heyecanlı bir şekilde Baruthane Ortaokulunda yerimizi aldık. Heyecanlı oluşumuzun sebebi özel bir davet ile kan verecek oluşumuzdu.

Baruthane Ortaokulu öğrencisi Elif Deva Çağdaş kardeşimiz TÜYAP Kitap Fuarına geldi. Onun adına kan bağışında bulunmamı rica etti. Epeydir kan vermeyi düşünüyor fakat fırsat bulamıyorduk. Bu daveti seve seve kabul ettik çünkü kendine böyle kutsal bir işi görev edinmiş kızımızı kıramazdık.

Sağlık sorunlarımız olduğu için doktorumuzla konuştuk. Rahatsızlıklarımız ve kullandığımız ilaçların kan vermemize engel olmadığını teyit ettik.

Kan bağışı için okula gittiğimizde sanki bir panayır yerine gelmiş gibi kalabalık bir topluluk ile karşılaştık. Çadırlar kurulmuş yoğun bir gönüllü ekip insanlara yardımcı olmayı görev edinmişlerdi.

Geçen sene Baruthane Ortaokulu bir seferde bir kurumda toplanan 1410 geçerli kan bağışı ile Türkiye rekoru kırmış. Elif Deva Çağdaş kardeşimiz ise 84 bağışçı ile en fazla bağışçı bulma rekorunu elinde bulunduruyormuş.

Bunları öğrendiğimizde heyecanımız daha da arttı. Bu sene ise 1445 ünite geçerli kan ile rekor yenilenmiş. Ben ise kan verememenin ve Elif kızımıza mahcup olmam sebebiyle kızımızı arayıp kaç kana aracılık ettiğini soramadım.

Evet çok üzüldüm. Oraya gidip, o çok uzun formu doldurup kan verememek beni çok üzdü. Meğerse 1 yıl içinde Hacamat yaptıranlar kan veremiyormuş. Bizde 4 ay önce Hacamat yaptırdığımız için kanımızı almadılar. O üzüntüyle kimseyle görüşmeden okuldan ayrıldım.

Kan bağışı acil ihtiyaç değil sürekli ihtiyaçtır. İnsan bunu hastane kapılarında kan ihtiyacı için çırpınırken daha iyi anlıyor. Allah kimseyi bu konuda çaresiz bırakmasın.

Kan bağışı konusunda Samsun Türkiye ortalamasının üzerindeymiş. Elif Deva Çağdaş gibi çocuklarımızı bu işe katmamız geleceğimizin sıkıntısız geçeceğinin habercisidir. Başta Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli Bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kanbağışı konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Gördüğümüz kadarıyla Samsun’da herkes ve her kurum üzerine düşeni yapıyor. Darısı kök hücre konusunda eksikliğimizin giderilmesine.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar