Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

MERZİFON KİTAP FUARI!

Öncelikle şunu belirteyim ki benim ne TÜYAP ne de SAMKON Organizasyonuyla bir ilişkim, bir bağlantım yok. Ben mümkün mertebe fuarlara katılır ve sadece değerlendirme yazıları yazarım. İnşaat fuarında güzel bir fuar oldu. Fuara katılan bütün Samsun firmalarıyla gurur duyduk.

Bunu şundan yazıyorum İnşaat Fuarı ile SAMKON’un İstanbul’da yaptığı Samsun Tanıtım Günlerinin çakışması ile ilgili çok eleştiri ve telefon aldım. Bence de İnşaat Fuarı ve Samsun Tanıtım Günleri çakışmamalıydı ayrı tarihler de planlanmalıydı. İnşallah ilgililer seneye daha dikkatli planlama yaparlar.

Merzifon Kitap Fuarına misafir yazar olarak davet aldık. Beşincisi düzenlenen fuar bana göre çok başarılıydı. Ben ilk gün kaldım ve ayrıldım. Fuar alanı çok amaçlı kullanılabilen güzel bir alandı. Şehrin merkezinde ve ulaşımı da kolay. Fuar alanı geniş ve salon yüksek olduğu için insanı da boğmuyor.

Fuarda organizasyon için görev alanlar çok ilgiliydiler. Defalarca yanımıza gelip bir isteğimizin olup olmadığını sordular. Türkiye’nin önemli yayın evleri ve önemli yazarları Merzifon Kitap Fuarına katılıyordu. Fuara katılınca insan bu ilginin sebebini daha iyi anlıyor.

Merzifon Belediye Başkanı Sayın Alp Kargı kitap konusunda çok duyarlı bir başkanmış. Öğrendiğimize göre ikinci dönemini yaşayan başkan seçilir seçilmez kitap fuarı organizasyonu yaptırmış. Tabii ki pandemi dönemi fuar yapılamadığı için beşincisi düzenlendi.

Organizasyon güzeldi. Fuara katılan yazarların posterleri fuar alanının duvarını süslüyordu. Başkan ilk gün protokol ile ziyaretimize geldi. Öğrendiğimize göre başkana eşlik eden heyette CHP Amasya Milletvekili, Vali Yardımcısı, Merzifon Kaymakamı ve diğer protokol üyeleri varmış.

Benim ilk defa gördüğüm fakat olmasını arzu ettiğim bir uygulamaya şahit oldum. CHP Merzifon İlçe Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları olarak hepsi ziyaretimize geldi ve “Merzifon’a hoş geldiniz,” dediler.

Belediye Başkanı adına bardak yazdırmıştım onunla birlikte Türk Ruleti kitabımı kendisine hediye etmek istedim. Özel olarak ziyaretimize geleceğini ve sohbet etmek istediğini söyledi fakat ben sadece ilk gün katılıp ayrıldığım için tekrar görüşemedik. Ancak fuar boyu alana geldi ve bütün yazarlar ile hasbihal etmiş. Bunu arkadaşların sosyal medya paylaşımlarından gördük.

Bizi misafir yazar olarak 5. Merzifon Kitap Fuarına davet eden Başkan Kargı Beye, bize her konuda yardımcı olan ve sürekli ilgilenen Sayın Burcu Turan Hanıma ve ekibine teşekkür ederiz. Bizimkilerin fuarlara gelip birkaç standı dolaşıp gittiğini bildiğim için başkana imrendim ama bizimkilerin daha önemli işleri var Merzifon Belediye Başkanı gibi “boş işlerle!” uğraşmıyorlar. Darısı Samsun’daki fuarlara diyelim.

Yazmak, fikir üretmek bir bakıma geçmişten geleceğe köprü olmaktır. Yazmak, tarihe not düşmektir. Yazmak, geleceğe ışık tutmaktır. Yazmak, ham arazide yol açmak gibidir. Yazarların kıymetinin bilindiği bir dünya istiyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar