Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI ABDULLAH GÜL MÜ?

Millet İttifakının adayının Abdullah Gül olma ihtimali çok yüksek. Neden mi? Çünkü bütün emareler onu gösteriyor. Neden mi Abdullah Gül? Onu yazının sonuna bıraktım.

Siyaset iddia, ekip ve ikna işidir. Siyasiler iddia sahibi olmak zorundadır. Yani ülkeyi yönetme iddiasından bahsediyorum. İddia sahibi olursunuz. Çıkar neyi nasıl kiminle yapacağınızı seçmene anlatır onları ikna edersiniz ve iktidara gelir ülkeyi fikriniz doğrultusunda yönetirsiniz.


Önceki gün hükümetin gitmesi gerektiğini söyleyen iki kişi ile sohbet ettik fakat bu kişiler Kılıçdaroğlu’nun “LGBT Türk aile yapısını bozmaz.” ve “Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakacağım.” söyleminden çok rahatsızlar ama gördüğüm kadarıyla çaresizler.

Ve “Ya hükümet bizi rahatsız eden adaletsiz işleri düzene koyup milletin alım gücünü yükseltecek ya da millet istemediği birine oy vermek zorunda kalacak.” diyorlar ve ilave ediyorlar “Kılıçdaroğlu memleketin başka sorunu yokmuş gibi sürekli bunları gündeme getirmesine bir anlam veremiyoruz. Acaba yine iktidara gelmek istemiyor mu?” diye soruyorlar.

Kılıçdaroğlu, Samsun yoğun bir gündem ile uğraşırken Samsun’u ziyaret etti. Çiftçilere ümit verdi destek istedi. Teknofest’e giderek herkesi şaşırttı. Bazıları Kılıçdaroğlu, “Brifing alırken yüzünde alaycı bir tavır vardı.” dese de benim için gitmiş olması güzel bir hareketti.


Bildiğim bir şey var o da bu seçimde kimse kimsenin oyunu çantada keklik görmemeli. İktidar “Bu muhalefete millet oy vermez.” diye düşünüp rehavete kapılırsa hüsrana uğrar. Yine muhalefet de “Ülke ekonomisi bu durumdayken millet hükümete destek vermez.” diye düşünürse yenilgi halkalarına bir yenisini daha ekler.

Gelelim Abdullah Gül meselesine. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, Gül’ün adaylığını çok istedi ve çok uğraşmıştı. Akşener “Aday oldum bir kere geri çekilemem.” diyerek Gül’ün önünü kesmiş olsa da prensip olarak Gül’e karşı olmadığını göstermişti.

İttifakın yeni üyeleri Davutoğlu ve Babacan zaten Gül’ün çalışma arkadaşlarıydı. Bir tek Uysal kalıyor tabiri caizse onunda eti ne budu ne?


Peki Gül aday olursa Ak Partiden oy alabilir mi veya HDP’nin desteğini alabilir mi? HDP açısından sorun olacağını sanmıyorum fakat Ak Parti tabanı nasıl bir tavır alır “Aslı varken suretine neden oy vereyim?” der mi? Onu zaman gösterecek.

Aday Gül olur düşüncemi destekleyecek başka bir şey daha var o da adayın kimliğini “Yıpranır!” diye açıklayamıyor oluşları. Kuvvetle muhtemel İhsanoğlu’nda olduğu gibi oldubittiye getirip tıpış tıpış taktiğini yineleyebilirler.

Aksi halde olması gereken ortak aday açıklanır kim ne yapacak, nasıl yapacak? Hangi konuda ne politikalar uygulanacak? Ortaya koyulur ve milletin karşısına çıkıp seçmenleri ikna etmeye çalışırlar.


Zaten bu çalışmalar başlatılsa seçime ancak yetişir. Bu sürecin uzaması muhalefetin seçilme şansını azaltıyor. Hem de “Ülke çok kötü yönetiliyor. Ülke batıyor!” diye söyledikleri halde.

Bize göre muhalefet şunu sorgulamalı “Bizim iddiamıza göre ülke bu kadar kötü yönetiliyor fakat biz neden milletin ümidi olamıyoruz?” Bunun cevabını bulabilirlerse sonuca gitmek daha kolay olur.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar