Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

NURİ DEMİRAĞ’A YAPILANLAR BUGÜN BİRİNE YAPILSA NE OLURDU?

Nuri Demirağ’a yapılanlar bugün herhangi bir müteşebbise yapılsa neler olurdu?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil tarafsız bölgede Ahmet Hakan ve Mete Yarar ile bir program yaptı. Sayın Temel Kotil güzel ve heyecan verici projelerden bahsetti. Aklıma biran Nuri Demirağ geldi.

1930’lu yıllara götürelim sizleri. O günlerde Atatürk “İstikbal göklerdedir,” demiş. Türk Hava Kurumunu kurdurmuş. Türk Hava Kurumu uçak almak için devrin önemli ve hayırsever işadamlarından Nuri Demirağ’ın kapısını çalmış ve durumu izah edip yardım talep etmiş.

Nuri Demirağ’a, ‘Demirağ’ soyadı yaptığı demiryollarından dolayı Atatürk tarafından verilmiş ve o günlerde Demirağ sigara kağıdından paraşüte hep ilkleri üretmiş güçlü bir müteşebbismiş.

Demirağ yardım için gelen heyete “Madem ‘İstikbal göklerdedir’ o zaman kendi uçağımızı kendimiz üretelim,” demiş ve heyeti göndermiş. Atatürk Havaalanının yerini almış havaalanı yapmış. Uçak fabrikası kurmuş ve pilot yetiştirmek için ‘Gök Okulu’ adını verdiği okulu açmış.

Türk Hava Kurumundan uçak siparişi almış ve uçakları üretmiş. Üretilen uçaklar deneme uçuşlarını yapmış ve dünya havacılığı yolcu uçakları A sınıfına alınmış.

Gel gör ki Türk Hava Kurumu sipariş ettiği uçakları almaktan vazgeçmiş… Uçakların yurt dışına satışı da yasaklanmış… Ve acı son fabrika kapatılmış...

Türk Hava Kurumunun uçak siparişlerini neden iptal ettiği ve uçakların yurt dışına satışına neden izin verilmediği merak konusudur. Bu konuda çeşitli rivayetler olsa da ortadamakul bir gerekçe yoktur.

O günlerde neler yaşandı bilemiyoruz fakat o gün yaşananlar bugün yaşansa tepkimiz ne olurdu? Acaba hükümet neyle suçlanırdı? Sorular sorularsorular.

Nuri Demirağ’a yapılanlar, Nuri Killigil’in yaşadıkları ve Devrim otomobilinin başına gelenler yakın tarihimizin bize göre talihsizlik ötesi olaylardır.

Nuri Demirağ akamete uğratılmasa ne olurdu bilemiyoruz. Belki de uçak üretiminde dünya devi bir ülke olurduk.

Belki de Nuri Killigil faili meçhule uğramasa dünyanın en büyük silah üreticisi olabilirdik.

Devrim otomobillerinin üretimine devam edilseydi belki de otomobilde bir dünya markamız olacaktı.

Bir ülkede bunlar niye ve nasıl olur biz merak ediyoruz? Bilen varsa bizleri bilgilendirirse seviniriz.

Zararın neresinden dönülürse kardır diyelim ve savunma sanayinde yapılan işlerin akamete uğramaması için dua edelim ve bu yatırımlara sahip çıkalım.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar