Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

ÖNCE İNSANIZ

Önce insanız ve öyle kalmak zorundayız.


Önce insanız ve bu dünyada hep birlikte yaşıyoruz.


Siyasi tercihlerimiz farklı olabilir. İnandığımız değerler de farklı olabilir. Hatta inandığımız din de farklı olabilir ve fakat her şeye rağmen insan kalmayı başarabilmeliyiz.
İnsanın aklına Çanakkale Savaşı geliyor. İnsanın aklına Çanakkale Savaşında karşı cephede bizi öldürmeye ve topraklarımızı işgal etmeye gelmiş düşmanını yaralı diye tedavi etmemiz geliyor.


İnsan bazen düşünüyor biz ne ara bu hale geldik diye. İnsan rakibi diye, insan rakip siyasi partili diye bir insanın hastalanmasına sevinebilir mi? Hadi sevindin diyelim bunu aleni bir şekilde yapması hiç yakışı kalır mı?


Maalesef üzülerek gördük ki, sevinenler oldu hem de aleni bir şekilde. Aklıma Srebrenitsa Katliamı Anma Etkinliklerine giderken gördüğüm bahçelerinde domuz çevirip eğlenen Sırplar geldi.


İnsan bu yarın ne ile karşılaşacağı bilinmez. Hastalık da bizim için ölüm de bizim için. Birinin hastalığına ya da ölümüne sevinilir mi? Yarın aynı şeyin başımıza gelmeyeceğinin garantisi var mı?


Bizi bu hale ne getirdiyse, bunu bize kim bulaştırdıysa alsın geri götürsün. Bizim inancımız, bizim kültürümüz böyle bir şeyi nasıl kabul eder?


Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir kanser illetine yakalanmış. Allah CC şifalar versin inşallah. Biz duyunca çok üzüldük ve şifalar diledik.
Biz daha önce Deniz Baykal ve İhsan Kalkavan hastalanınca da üzülmüş şifalar dilemiştik. Sanırım insan olmak, insaf ve vicdan sahibi olmak bunu gerektirir.
Ve fakat üzülerek gördük ki siyasi rakibi diye bu hastalığa sevinenler var. Siyaset bir yere kadar. Siyaset bizi insani değerlerden uzaklaştırıyorsa bir yerlerde terslik var demek ki.


Bir insanı sevip sevmemek başka bir şey o insanın zararına sevinmek başka bir şey. Bizlere hiçbir şey insan olduğumuzu unutturmamalı.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir’e Yüce Rabbimden şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda iyileşir görevinin başına döner.


Sayın Demir’in siyasetini ve çalışmalarını beğenmeyenler, ilk seçimde bunu Samsunlulara anlatır. Samsunlular da Sayın Demir’in yönetiminden memnun değilse onu sandığa gömer. Yani bu iş böyle olur.


Ne olursa olsun insan olabilmek, ne olursa olsun insan kalabilmek dileğiyle…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar