Sakine Aydın

Sakine Aydın

Mail: [email protected]

ÖZGÜR KADINLAR (!)

Bizim kadınlarımız başkadır diye diye , Hüsnü dayıya çevirdiğiniz kadınları her alanda kullanıyorsunuz . Sırtından para kazandığınız kadınlara öğrettiğiniz “ÖZGÜRLÜK(!)” türküsü ile kendi çıkar ve menfaatlerinize KÖLE kadınlar var ettiniz . 
         Evinde oturmayı , çocuğunu yetiştirmeyi , bir nesli inşa etmeyi , eşine hizmeti , ilim almayı , ilim öğretmeyi kadına pasif, basit gibi göstererek sistemin çarklarına nice kadınları kurban ettiniz . 
         Para kazan !.. Para kazan ki kimseye muhtaç olma ! Kocanın eline bakma gibi tabirlerle toplumu cinnetin eşiğine gelen aileler ile doldurdunuz . Bu zihniyet ile yetişen bir neslin erkeği nasıl olur ? Kadını nasıl olur ? Bir elmanın iki yarısı olan kadını ve erkeği birbirine düşman ettiniz . 
         Haya , edep , vefa gibi kavramların tuzla buz olduğu bir dönem yaşanıyor . Şiddet , Cinayet , Öfke patlamalarının altında ki gerçek sebep Fıtratına aykırı yetişen ve yaşamaya çalışan insanlardır . 
         Bugün ki sistemde Anne işte , Baba işte , Çocuk kreşte ….. Yarınlar da Anne baba huzur evinde , çocuk işte güçte. Öyle bir çark kurmuşlar ki o çarkların dişlerinde öğütülen geleceğimiz , kadınımız , çocuğumuz ve biz bunun farkında bile değiliz. 
         Evinde eşine çocuğuna hizmeti , evine hizmeti hizmetçilik olarak gören kadın , işyerlerinde bir sürü insana hizmeti Özgürlük (!) olarak görüyor . 
         Özgür kadın !..
         Sabah ezanında karanlık sokaklarda karda kışta yağmurda koşa koşa işe yetişmeye çalışır ..
         Özgür kadın !..
         İşe biraz geç kalsa amirinden azar işitir ..
         Özgür kadın !..
         Kılığına kıyafetine dikkat etmese kınanır .. 
         Özgür kadın !..
         Mesai olunca işten çıkış saati uzasa da çalışır .. 
         Çünkü ; Özgür kadın !.. 
        Şimdi bu yazıdan sonra beni yobaz , geri kafalı diye yaftalayan feminikler olacaktır . Yıllardır çalışan bir kadın olarak yazdım nu yazıyı ve annesi çalışmış olan bir kız çocuğu olarak . Sizce de gerçekten özgür müyüz ? Yada gerçek özgürlük bu mu ? 
        Şöyle düşünelim ; Çalışma zorunluluk değil de tercih olsa , Doktor , Mühendis  , Mimar , öğretmen vb. mesleklerde olsalar , bu mesleklerde ki kadınların çalışma saatleri evlerine , çocuklarına göre ayarlansa . Kadın çocuğunu yetiştirebilse , anne babasının yaşlılığında yanında olabilse , çocuğu ateşlendiğinde , annesine ihtiyacı olduğunda bir kreşte veya bakıcıya değil de annesine koşsa . İhtiyaçlı olan kadının ihtiyacını karşılayacak kimsesi yoksa devlet bütün ihtiyaçlarını karşılasa . Nasıl olur du ? 
       Neydi ki ÖZGÜRLÜK ? .. 
       Bu çarkın dişlileri arasında ömür sayfasının tek tek ezilmesi mi ? 
   Kapitalist sistemde her alanda Bizim kadınlarımız başkadır diyerek , her yere sürülmek mi ? 
     Bu sistemde resmi kanalla kadınlara fuhuş yaptırılıyor , kimse demiyor ki bu bizim kadınımıza nasıl reva görülür . Öyle bir normalleştirmişler ki bu durumu , onada ihtiyaç var diyen kadınlar var .  Her yıl yüzlerce kadın öldürülüyor , kadının sadece adı var diyorlar ya evet , haklılar .. Kadının sadece adı var ! kullanabildikleri kadar , menfaat sağlayabildikleri kadar o ada sahip çıkıyorlar . 
Evet ..
Kadın istese her şeyi / her işi  yapar . Her alanda başarılı olur . Çünkü kadın güçlüdür , zekidir .
      Benim düşüncem ; Kadınların kendilerini bu zalimlere kullandırmamaları gerekir . Kendi fıtratına uygun olmayan , kadını ezen , yoran , kullandıran, haysiyetini , onurunu zedeleyen, itin çakalın önüne meze yapılan hiçbir alanda kadınların olmaması gerekir . 
Kadın Anne’dir .. 
Kadın Merhamet’tir. 
Kadın el üstünde tutulması gereken bir hazine’dir. 
 Ey kadın … 
 Sen kıymetlisin ..
 Sen Değerlisin ..
 Sen ALLAH cc ın emanetisin ..
 Sen sadece ALLAH cc ın kulusun , bir erkeğin , bir ideolojinin  değil ..
 ÖZÜNE DÖN.. 
 SEN ALLAH cc IN YARATTIĞI EN ŞEREFLİ VARLIKSIN .. 
 Şerefi olmayanların elinde oyuncak olma !..
 İffetini , hayanı ,edebini dünya için satma ..
 Özüne döndüğünde göreceksin ki ; 
 ÖZGÜRSÜN .. 
 MUTLUSUN..
 HUZURLUSUN ..
 #sakineninkalemi 
 

Makale Yorumları

  • ELVAN15-04-2022 14:07

    BU KADAR MI GÜZEL ANLATILIR.. EK OLARAK DEMEK İSTERİM Kİ ;İNŞALLAH GELECEKTE YARIM KALMAYACAĞIMIZ GÜNLERE YÜRÜYELİM.EMEĞİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK...

  • Aynur26-03-2022 21:31

    Tebrikler kardeşim emeğine sağlık Rabbim kaleminle verdiğin savaşın sonu selamet imiz olsun

  • Ayşe Çelikten26-03-2022 16:08

    Kalemine sağlık çok güzel bir yazı olmuş canım ??????

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar