Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

PKK SIKIŞTI PROVOKASYONLARA DİKKAT!

PKK sıkıştı provokasyonlara dikkat etmek gerekiyor. Irak’ın kuzeyine yapılan ve başarılı olunan sınır ötesi harekatlar ile teröristler birer birer etkisiz hale getiriliyor.

 Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütünün sözde lideri “İçim yanıyor. Ben buradan vicdan sahiplerine sesleniyorum. ‘PKK saldırıyor’ diyorlar. PKK ne zaman saldırmış yav? Aydınlara, sanatçılara, sivil toplum örgütlerine, sol ve sosyalist siyasi partilere ve dünyaya sesleniyorum. Biz düşmana karşı savaşıyoruz, Türkiye’ye karşı savaşıyoruz. Türkiye’yi durdurun.” diye feryadı figan ediyor.

Aslında konuşmasının içinde düşmana karşı, Türkiye’ye karşı savaşıyoruz dediği halde Türkiye’ye karşı savaşıyor oluşu normalmiş gibi bir de Türk aydınından, Türk sanatçısından, Türk sivil toplum örgütlerinden ve Türk siyasilerinden yardım istemeye de utanmıyor.

 Tabii ki düne kadar bu çağrılar karşılık buluyor sözde aydınlar, sözde sanatçılar ve sözde sivil toplum örgütleri terör örgütünden gelen bu çağrılara cevap verip itiraz ediyorlardı.

Vicdan sahibi bir sanatçı ya da aydın veya sade bir vatandaş masum bir cana kıyılmasına tabii ki itiraz eder ve tabii ki üzülür de. Tıpkı İzmir’de HDP binasına yapılan saldırıda ölen Deniz Poyraz’a üzüldüğümüz gibi. Şunu da unutmamak gerekir ki, inancımıza göre de hukuk sistemimize göre de “Suçun şahsiliği ilkesi.” vardır. Kimse başka birinin işlediği suçun cezasını çekmemelidir.

 Ve fakat aynı vicdan sahibi insanlardan Aybüke öğretmen şehit edildiğinde, Eren Bülbül şehit edildiğinde bu hassasiyeti beklemek hakkımız olsa gerek. Aksi halde çifte standart olur ki, böyle davrananlar en basit ifadeyle terör sevici durumuna düşerler.

Irak’ın kuzeyinde yuvalanan PKK’den rahatsız olan Iraklı Peşmergeler birbirlerine girmişler. Aralarını bulmak için Almanya’dan bir heyet bölgeye gitmek istemiş fakat Almanya buna müsaade etmemiş.

 Sözde barış heyetinin lideri bir televizyon programında Alman hükümetini Tayyip Erdoğan’dan korkmakla suçlayarak şu şekilde çağrıda bulunuyor “Dikdatöryal yönetimden korktunuz, Kuzey Irak’a gitmemize müsaade etmediniz. Erdoğan’ı durdurun, neler yaptığını görmüyor musunuz?” diyor ve bölgedekilere sesleniyor. “Siz ne yapıyorsunuz böyle? Düşman orada dururken birbirinizi öldürüyorsunuz. Kendinize gelin. Asıl düşman Türkiye.” diyor ve Türkiye’ye karşı savaşmak için çağrıda bulunuyor.

Türk ordusunun Afrin’e girmesi ile başlayan terörün başını ezme harekatları başarılı bir şekilde devam ediyor. Bugün PKK’nın feryat edişi gibi bizde çocuklarımız şehit edilirken çok feryat etmiştik. Ve fakat bu feryadımızı kimse duymuyordu. O zaman terörü destekleyen ağababaları bugün Türkiye’nin gücü ve haklı mücadelesi karşısında sesini çıkaramıyor.

Evet terör son çırpınışlarını yapıyor. Terör konusunda başarılı olmamızın nedenleri var tabii ki. Kale Kollar, İHA’lar, SİHA’lar, profesyonel orduya geçiş ve kararlı bir şekilde terörün kökünü kazıma isteği.

Yaklaşık 40 yıldır on binlerce canımıza kıyan ve ülkemizin kaynaklarını ve enerjisini terör ile mücadelede harcamak zorunda bırakan terörü bitirme isteğimiz kaçınılmaz bir durumdur. İnşallah teröristler ile yapılan haklı mücadelenin sonuna geliyoruz. Çok şükür ki PKK’nın sonu geliyor.

İçerde ve sınır ötesinde çok dikkatli olmalıyız. Özellikle içerde provokasyonlara karşı çok dikkatli olmalıyız ve oyuna gelmemeliyiz. Başta ABD olmak üzere hiçbir Batılı devlet, güçlü ve bölgede oyun kuran bir Türkiye istemiyor.

Bu coğrafyada yaşayacaksak Batılıların himmetiyle değil onlara rağmen yaşayacağımızı unutmamalıyız.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar