Sakine Aydın

Sakine Aydın

Mail: [email protected]

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI ÜZERİNE

RABBİMİZ Bakara Suresi 11. Ayette mealen ;


    “Hem onlara: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın." denildiğinde: "Biz ancak ıslah edicileriz." derler.” Buyuruyor .  


          Yaklaşık 12 gündür bütün haber kanallarında Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu savaşı izliyoruz. Bir sürü bilir kişi kanal kanal gezerek değerli yorumlar (!) yapıyorlar . Tabiri caiz ise dünya bu savaşa kilitlenmiş durum da . Öyle bir acıtasyon var ki ; Sanki dünyada yüzyıllardır savaş yok, insanların yaşantısı huzur ve güven içerisinde yaşıyor da ilk defa savaş çıktı . Son yirmi yıla baktığınızda Müslüman coğrafyasının kan gölüne döndüğünü görüyoruz . Kadın çocuk genç yaşlı demeden akla hayale gelmeyecek zulümlere maruz kalan insanların görüntüleri yakıyor yüreklerimizi.


        2003 yıllarında Irak’ta başlatılan savaş , Suriye’de Halep ve İdlip’de yaşanan cehennemi andıran görüntüler hala hafızalarımızda taptaze . Demokrasi getireceğiz diyerek insanların vahşi hayvanlar gibi katledilmesine şahit olduğumuz bir yüzyıl yaşamaktayız. Dün gibi sahillere vuran bebeklerin cesetleri , yataklarında huzur içinde uyuması gereken çocukların annelerinin gözleri önünde benzin dökülüp yakıldığı yerin adı Halep .. Çocukların evlerinin enkazlarında , tankların altlarında ezildiği yerin adıdır İdlip .. Doğu Türkistan kandaşımız , soydaşımız , din kardeşlerimiz her şeyden önce insan!... İnsan !.. Ne zulümlere maruz kalıyorlar , çocukları canlı canlı tabuta konulup organlarının satıldığı bilgileri kanımızı donduruyor, kadınların anlattıkları zulümler bunları yapanlar insan olamaz dedirttiriyor . Yemen’de katledilen 100 tane hafız çocuğun kanı kurumadı daha toprakta...

 
         Duydunuz mu Ukrayna’da masumlar ölüyor?!...... Çocuklar , kadınlar sığınaklarda zulüm içinde , dakika dakika görüntüler birazdan … Yahu ! neredeydiniz binlerce çocuk ölürken ? Kadınlar çocuklar tecavüze uğrarken ?  Neredeydiniz?.. 


         Sahtekar Batı !..
         Sahtekar Avrupa !.. 
          Sahtekar Medya !..
          Sahtekar Nato !..


         Birde hakları var bunların;
İnsan hakları 
Kadın hakları
Anneler günü
Babalar günü 
Çocuk hakları ………..


Hani hak ? 
Hangi hak ? 


      Kim için bu haklar ?      


      Ben bu hakları kutlamayı reddettiğimde bana kızanlara soruyorum kimin haklarını kutluyorsunuz her yıl ? Bu sahtekarların size Medeniyet diye yutturduğu hakları mı ? Tabiii canım ne alakası var bununla o başka bu başka …. Dinleyelim bakalım Arif Nihat Asya ne diyor ;


Bize bir nazar oldu Cumamız Pazar oldu
Ne olduysa hep bize azar, azar oldu


Ne şöhretten hastayız, ne de candan hastayız
Ne ruhça ne vücutça ne de kandan hastayız


Avrupa’ya bir değil iki pencere açtık
Uzun yıllardan beri cereyandan hastayız


Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz
Yaklaştıkça her sene öz yurdumda yılbaşı


Yapılır milletime Frenkçe sahte aşı
Buna ağlar ağacı hem toprağı, taşı


Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz
Sen Hıristiyan mısın? Diye sorsan darılır


Yılbaşında hindi kaz yemesine bayılır
Çam deviren hindi ki nasıl mümin sayılır


Bilmiyoruz çoğumuz ne edip yapıyoruz
Batı, batı diyerek eyvah hep batıyoruz


Arif Nihat Asya


    Bugün yaşadığımız dünya kan , zulüm ve gözyaşı ile dolu , bu zulümlerin sebebi Batının Medeniyet diye insanlığa dayattığı sömürü sistemidir. 


 Bir konuya değinmeden geçemeyeceğim ; Şöyle bir algı var medyada , müslüman erkekler savaştan kaçarken , Ukrayna’da nataşa dedikleri kadınlar savaşıyor … Yazıklar olsun kör vicdanlarınıza , sahtekarlığınıza , Avrupa hayranlığınıza yazıklar olsun !.. Ukrayna’da devlet halka silah dağıttı , toparladı eğitim verdi , Müslüman topraklarına uçaklardan bombalar yağdı , kaçmayacaklardı da ne yapacaklardı ? Bombaya kafa mı atacaklar dı ? Ufacık bir deprem olsa kaçacak yer arayan gafil …..Bu batıyı Medeni olarak görmekten başka bir şey değildir .

Bu sahtekarlıktır . Bilge kral Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi ;


“Batı hiçbir zaman Medeni olmamıştır.“ 


Batı Zulüm demektir , Batı kan demektir , Batı acı demektir , Batı sömürü demektir , Batı bataklık demektir .. 


Tarihimize baktığımızda hala Osmanlı Adaletinden bahsedildiğini bilmeyen yoktur  . Osmanlı İslam ile hükmetmiştir .


İslam Medeniyettir.
İslam bütün canlıların haklarını korur .
İslam İnsanlık için kalkandır .
İslam dünya için Adalettir . 
İslam dünya için huzurdur .


            Demokrasi , Laiklik yalanları ile dünyayı kan gölüne çeviren zalimler bilsinler ki ; Bir Ümmet uyanıyor . Zalimlerin saltanatlarını yerle bir edecek öncü bir nesil yetişiyor .  
      Gereksiz savaşın he türlüsüne karşıyım . Masumların öldürülmesi cinayettir .  Bir Müslüman olarak kesinlikle hiçbir masumun canının yanmasını istemem. Aynı hassasiyet Müslüman ülkelerde yaşayan insanlar içinde gösterilmeliydi .

 
      Bundan sonra ki süreçte umarım biraz daha empati yaparak , dünyayı dar ettikleri , vatanlarından , hayatlarından ettikleri insanları anlarlar . Savaş tüm insanlık için kara bir lekedir .  Hiçbir siyasi lideri savunmuyorum . Savunduğum tek şey : İnsanların huzur içerisinde yaşam hakları ellerinden alınmadan yaşayabilmeleri , ailelerin parçalanmaması, anaların ağlamaması, birbiriyle dost olabilecek kişilerin sadece farklı uluslardan olması nedeniyle düşman haline gelmemesi, insanların ölmemesi ..

 
 “Yemin ederim ki, dünyanın bütün toprakları bir tek insanın kanını akıtmaya değmez.”

#sakineninkalemi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar