Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAADET PARTİSİ SAMSUN İL KONGRESİ!

Saadet Partisi Samsun İl Kongresi siz bu sütunları okurken muhtemelen gerçekleşmiş olacak. Bu yazıyı gazeteye Pazar günü saat 12:00’da gönderdim ve 13:30’da gerçekleşecek olan Saadet Partisinin Samsun İl Kongresi’ne katılmak üzere yola çıkıyorum. Dolayısıyla bu yazıda Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile ilgili bir bilgi yer almayacak. Gerekirse onu da ileride yazarım.

Saadet Partisi İl Başkanı Sayın Salih Şen 21 yıldır tanıdığım, uzun süre birlikte siyaset yaptığımız ve ASKON Samsun Şubesinin kuruluşunda birlikte çalıştığımız çok kıymet verdiğim bir insan. Bu süreçte birkaç defa ziyaretime geldi ve kongre davetiyesi getirdi.

Perşembe sabahı da Acem Tekkesinde basına kahvaltı vereceğini bir yazar olmam sebebiyle katılırsam mutlu olacağını söylediği için programa ben de katıldım.

Bazı gazeteci arkadaşlar şakayla karışık “Saadet Partisinde tekrar siyasete mi dönüyorsun?” diye sordular. Ben de “Siyaset yapacak olsam Salih Şen Beyle siyaset yapmaktan mutluluk duyarım ama artık siyaset yapmayı düşünmüyorum.” dedim.

Salih Şen Başkan kahvaltı sonrası neden siyaset yaptıklarıyla ilgili bir konuşma yaparak “Biz siyaseti inandığımız değerler ve Allah rızası için yapıyoruz,” dedi.  Sayın Şen ayrıca bu konu ile ilgili Rahmetli Erbakan Hocamız “Siyaset yapmamak için ya gasilhanede ya hastanede ya da tımarhanede olmanız gerekir aksi bir durumda siyaset zorunludur. Bu her Müslümanın üzerine vebaldir.” diyordu dedi.

Şen, geçmişten bugüne nasıl zor şartlarda, nasıl imkansızlıklarla siyaset yapmaya çalıştıklarını anlattı ve beni de şahit gösterdi. Evet ben de yıllarca Saadet Partisinde siyaset yapmıştım. O günleri tekrar hatırladım. Güzel günlerdi o günler. Zerre kadar pişmanlığım da yok. Keşke ümmeti birliğe davet edenler kendileri birlik olabilselerdi. Ve fakat o günler ve o hayalimiz geçti gitti ve maziye karıştı.

Salih Şen Başkana çıktığı bu yolda başarılar dilerim. Çok zor bir görev üstlendi. Allah (CC) yar ve yardımcısı olsun ama işleri hiç de kolay değil. Saadet Partisinin siyaset sahnesinde güçlü bir şekilde yer bulabilmesi için 54. Hükümetin başarılı çalışmalarını anlatması artık yetmeyecektir.

Bugün her şey çok farklı ve çok sıkıntılarımız var. Ben en çok işsizliği önemsiyorum çünkü işsizlik çok kötü bir durum. İşsizlik aldı başını gidiyor. Üniversiteyi bitirmek gençlerimize yetmiyor çünkü bazı bölümlerin dışında üniversite bitirmenin bir ayrıcalığı yok.

Meslek okullarının öneminin ortaya koyulması gerekiyor. Bazı meslek dallarında işçi bulunamazken üniversiteden mezun olanların iş bulamaması tamamen planlama hatasıdır. Bunlar üzerine de bir planlama bir çalışma yapılmalıdır.

“İş bulamayız” endişesiyle ülkemizde yaşamayı istemeyen gençlerimiz, kırılmış ümitlerini yeşertecek projeler bekliyor. Gençlerimiz için yeniden ülkede yaşama ve iş bulma ümidini yeşertecek projeler geliştirilmeli. Bunu da siyasi partiler yapmalı fakat maalesef böyle bir çalışma da göremiyoruz.

Milli Görüş bir okul, bir fikir yuvasıdır. Siyasi olarak istenilen seviyede bir şey yapamasa bile yetiştirdiği insan ve fikirlerle ilelebet sürmesi gereken bir yapıdır. Bence bu en az siyaset kadar önemlidir çünkü siyasi partilerin ne insan yetiştirmek ne de fikir üretmek gibi bir gayelerinin olmadığını görüyoruz.

Saadet Partisi iktidara gelir 54. Hükümet gibi başarılı çalışmalar yaparsa da başımızla beraberdir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar