Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAMSUN CUMHURBAŞKANIMIZI MEMNUN ETTİ!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Samsun’a geldi. Cumhurbaşkanımız Ak PartininŞanlıurfa’da yaptığı rekor mitingi gösterip Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan’a, “Samsun’dan bu rekoru kırmasını bekliyorum.” diyerek bir bakıma görev vermiş.

Teşkilatlar hummalı bir şekilde çalışmış olacak ki Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle yüz binin üzerinde katılım olmuş. Yani Samsun Cumhurbaşkanımıza bir kez daha “arkandayız” mesajı verdi.

Ben, köyümüzün emekli imamı yani çocukluğumuzda bize hocalık yapan Mehmet Topkara Abimizin vefatı dolayısıyla cenazeye gittim. Dönüşte Cumhurbaşkanımız için kapatılan trafiğe takıldım. Millet araçlardan indi sohbet etti, sigara içti. Ben de milletin ruh haline ve tepkisine baktım her kes yolun kapatılmasından dolayı çok kızgındı.

Yarım saat gibi bekledik ama Çarşamba yolunu düşünün artık trafik ne olmuştur. Nihayet Samsun’a geldik Atatürk Bulvarının kapatılması beklediğimiz bir şeydi, bizi Yüzüncü Yıl Bulvarına yönlendirdiler. Sıkışık trafikle Bahçelievler Kavşağına zar zor geldik. Tam önümüz açıldı diye sevindik fakat kavşakta görevli polis bazı araçları ve beni adliye tarafına yönlendirdi.

56’lara gelip bulvara çıkana kadar o polisi çok hatırladım… Doğal olarak Bulvardan aşağı inen yollar kapatılmıştı. Ben belediyenin oradaki Çifte Hamam Caddesinden inip aracımı otoparka bırakıp miting alanına gitmeyi düşünüyordum fakat o yol da kapalıydı.

Epey bunaldım. Dikbıyık’tan Liman Kavşağına gelişim bir buçuk saati geçmişti. “Bırak işi gücü ve mitingi git eve istirahat et.” diye kendime akıl vermiştim ki Atatürk Bulvarından Çarşamba istikametine gidildiğini farkedip kavşaktan geri dönüp yola koyuldum.

Büyük Camiinin oralarda bütün ara sokaklar bile park olarak kullanılmıştı. Bir polise işim olduğunu Atatürk Bulvarına park edip edemeyeceğimi sordum. Memur “olmaz” dedi. Shell Kavşağının oradan Atakum’a eve dönmekten başka çarem kalmamıştı. Meydanda trafik sıkıştı. Polisten izin alarak oradan Atakum istikametine döndüm ve eve geldim.

Araçta cep telefonumdan mitingi izliyordum. Başkan Mustafa Demir Samsun için Türkiye’nin kamu yatırımlarından en çok pay alan üç ilden birisi olduğunu söyledi ve söz verdiği gibi su sorunu yaşayan köylerin su sorununu çözdüğünden bahsetti.

Yani şaşılmayacak gibi değil. Kamu yatırımlarından faydalanma konusunda ilk üçte olacaksınız, şehrinizin hiçbir sorunu çözülmemiş olacak ve 3-5 Milyar TL borç olacak. Yani Sayın Demir’in dediği doğruysa ki öyle olduğunu biliyoruz mahallelerin ne su sorunu ne de yol sorunu çözülmemiş.

Yirmi yıllık Ak Parti döneminde hemen hemen bütün şehirler alt yapı, üst yapı, sanayi, trafik ve otoparkgibi sorunlarını çözmüşken Samsun’un bunları çözememiş olması biraz tuhaf değil mi? Hem de kamu yatırımlarında ilk üçteyken…Sayın Çiğdem Karaaslan ve Bakan Sayın Murat Kurum’un ardından Cumhurbaşkanımız kürsüde yerini aldı.

Cumhurbaşkanımız alanı dolduran hayranlarına coşturucu bir konuşma yaptı ve Asarcık-Kavak yolu, Vezirköprü Devlet Hastanesi ve SAMÜ Özdemir Bayraktar Fakültesinin açılışını yaptı. Kavak-Asarcık yolunun açılış kurdelesini ulaştırma bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu keserken Vezirköprü Hastanesinin kurdelesiniEski Sağlık Bakanı milletvekilimiz Sayın Ahmet Demircan kesti. Fakültenin açılışınıise SAMÜ Rektörü Sayın Mahmut Aydın ile YÖK Başkanı Erol Özvar yaptı.

Umarız Sayın Demir, Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanımız ile Doğu ve Batı çevre yollarının yapımı için talepte bulunmuştur. Yoksa bu ziyareti Samsun iyi değerlendirmemiş olur

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar