Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAMSUN’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ MÜ?

Samsun’da sağlık sistemi çöktü mü? Ya da Türkiye’de sağlık sistemi ne durumda? Maalesef korona vakalarında Samsun Türkiye’nin zirvesinde bulunuyor. Türkiye’de ise bütün dünyada olduğu gibi vaka patlaması yaşanıyor. Sağlık personeli yorgun ve bitkin, bir an kendimizi onların yerine koyalım. İnanın işleri hiç de kolay değil. Bu yoğunlukta sistem aksayarak da olsa işliyor. Allah CC sağlık çalışanlarının yardımcıları olsun.

Geçen hafta hastalıklar ve hastaneler ile uğraştık. Durumun vahametini bizzat yaşayarak müşahede ettim. Önce obezite raporu almak için Araştırma Hastanesinin yeni poliklinik binasına gittim. Çok güzel, ferah bir hizmet binası yapılmış. Emeği geçenlerden Allah CC razı olsun.

Oğlum Kovid şüphesiyle fakültede test verdi ve sonuç negatif çıktı. Oğlum sonucun negatif çıkmasına şaşırdı çünkü virüsün bütün belirtilerini hissettiğini söylüyordu. Ertesi gün yine test verdi ve fakat yine sonuç negatif çıktı. Tedbir olsun diye kendisini karantinaya almıştı ama bir türlü hastalığı teşhis ettiremiyordu. Hastalık teşhis edilmeden de maalesef tedaviye başlanamıyor.

Nihayet cumartesi verdiği testin sonucu pozitif çıktı ve akşam durum tarafımıza bildirildi. Kısa bir süre içinde ilaçlar geldi. Ailenin diğer 4 ferdi olan bizleri de temaslı olma durumuna karşı karantinaya aldılar ve bir iki güne bize de test için gelineceği bilgisi verildi.

Gece oğlumun rahatsızlığı arttı hastaneye götürmeye karar verdik. Tabii ki önce ambulans aradık ulaşamadık. Ne yapacağımızı bilemediğimiz için 182 ve 184’ü aradık hiç kimseye ulaşamadık. Sokağa çıkma yasağı ve tedbir olsun diye karantinada olduğumuz halde hastaneye kendimiz gittik.

Polis çevirdi durumu izah ettik hastamızı yatırdık eve döndük. Bekledik ki ekip gelsin test olalım biz de durumumuzu öğrenelim. Fakat 3 gün geçtiği halde test için gelinmedi. Bu arada ilgili numaraları yine aradık bir sonuç alamadık.

 Televizyon programı yapan gazeteci bir arkadaşı aradım karantinadayken sokağa çıkanlara ağır eleştiriler yapıyorsunuz ama durumumuz bu, bizim test vermemiz gerekiyor. Biz ne yapalım diye sordum. O da il sağlık müdürünü ara durumunu bildir hatta konumunu da söyle dedi. Ben bu zamana kadar hiçbir konuda konum kullanmadığım için numarayı temin edip il müdürünü aradım.

İlk çalışta telefona baktı müdür bey, ismimi söyledim durumumuzu anlattım “Adres gönderin hemen bir ekip çıkartalım.” dedi. Anladık ki il sağlık müdürü dahil bütün sağlık ekibi işinin başında. Kısa süre içinde ekip aradı geldiler testimizi yaptılar. Negatif çıktığımız halde karantina süremiz devam etti.

Hastalık teşhisinde sadece test sonucu aranmayıp hekim kanaati de tedaviye başlamak için yeterli olmalıdır. Öyle olsa belki tedavi erken başlayacağı için iyileşme de erken olabilir diye düşünüyorum. Özelde de kamuda da hastanelerin korona servisleri tamamen dolu.

Virüs Samsun’da ve ülkemizde tavan yaptı. Herkes çok dikkatli olmalı. Oğlum çok dikkat eder, çift maske kullanırdı ve maskesini hiç çıkarmazdı. Fakat korona olduğu daha sonra ortaya çıkan birisi ile aynı ortamı 5 dakika gibi kısa bir süre paylaştığı için virüse yakalandı.

Ülkemiz olağanüstü zor bir süreçten geçiyor. Çalışmak zorunda olmayanlar mümkün mertebe evden çıkmasın. Çıkanlarda bütün uyarıları dikkate alsın. Kongrelere tepki olsun diye sokağa çıkıp canımızı riske atmayalım. Birisi bize kendinizi öldürün dese öldürmeyeceğimiz gibi pireye kızıp yorgan yakmayalım.

Bu kadar olumsuzluğun yanında bir olumlu haber vereyim. Samsun Atakum Esnaf Kredi Kooperatifi bütün özel hastaneler ile görüşerek indirim anlaşması yapmış. Üyesi olarak bu imkândan biz de faydalanıyoruz. Başkan Metin Sinecek ve ekibine teşekkür ederiz. Zaten zorda olan esnafa bir nebze de olsa fayda sağlamışlar.

Makale Yorumları

  • HATICE ERDİK14-04-2021 04:19

    Harika olmuş ellerine yüreğine sağlık

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar