Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAMSUNSPOR'DA NELER OLUYOR BEYLER?

Bu Samsunspor’da neler oluyor beyler? Profesyonel oyuncular böyle mi oynar? Samsunspor taraftarının çilesi bitecek gibi değil. Neden böyle oluyor anlamıyoruz. Tedbir alınmaz da böyle giderse bu sezon da boynumuz bükük kalacak gibi.

Yabancı oyuncuların geldiğindeki performanslarıyla bugünkü arasında dağlar kadar fark var. Harris’in ilk maçından sonra herkes bu oyuncu bizde çok iş yapar dedi fakat son maçlara göre oyuncu fos çıktı. 

Laura ilk maçlarda çok iyiydi,oysa biz transferi sonrası endişelenmiştik. Oynadığı oyun ile bizi şaşırtmıştı ve endişemizde yanıldık herhalde dedik ama şimdi o da bizi yanıltmadı. Kötü oyun, kötü şut hepsini kabul etsek bile Laura’nın rakibimizi ikiye bir yakaladığımız pozisyonda topu arkadaşına atmaması kabul edilebilir mi?

Novikovas o kadar süre aldı zerre katkı vermedi. Nerede Erzurumspor’daki Novikovas? Boldrin ise tam bir hayal kırıklığı. Neredeyse sezon yarı oldu ne oyun olarak, ne asist olarak, ne de gol katkısı yapabildi. Allah aşkına beğenmediğimiz Kubilay’ın takıma katkısıyla Boldrin’nin katkısını bir kıyaslayalım.

Bir Fofana katkı veriyor Samsunspor’a o da saman alevi gibi bir var bir yok. Sürekli sakatlıkla boğuşuyor. Yani ona güvenip yola çıkmak çok riskli.

Yabancıların içinde en iyisi ve verimlisi Tangue ama o da bir penaltı kaçırdı akıl alır gibi değil. Gördüğü kırmızı karta bakınca sıkıntılı biri gibi duruyor.

Szumski kalede olmasa da bir yerli kaleci olsaydı bundan fazla gol yer miydik? Belki bir fazla belki bir az. Bunun için yabancı kaleci kullanmak size göre de gereksiz değil mi?

Bu oyuncular neden bu kadar formsuzlar merak ediyoruz? Hocanın formsuz olan oyuncuları kesmesi mantıklı gibi görünse de esas olan bu oyunculardan olabildiğince faydalanmak olmalıdır.

Samsunspor sanki dipsiz bir kuyu gibi. Gelen hoca korkak olup çıkıyor. Gelen oyuncunun performansı düşüyor. Bu anlaşılır gibi değil. Bunun mutlaka bir sebebi olmalı.

Hocanın maç sonu açıklaması da çok ilginç değil mi? “Geri çekilmeyi ben istemedim. Oyuncular güdüsel olarak koruma refleksi ile geri çekildiler.” dedi. 

Ne yani oyuncular hocayı takmamışlar mı? Bir takım bu kadar geri çekilirse gol yememe ihtimali çok az olur. Bunu bilmek için hoca ya da alim olmaya gerek yok.

Söyleyecek çok şey var ama ümitsizlik olmasın diye susuyoruz. Umarız bu oyuncular toparlanırlar. Yoksa bu sezonda bizim için hüzün sezonlarına yeni bir sezon olarak eklenecek.

Şayet takımda söylendiği gibi gruplaşma var ise o daha da kötü, o zaman bir an önce neşter vurulmalı.

Lütfen taraftarın sabrını zorlamayın. Sabır da bir yere kadar!

(Bu yazıyı Boldrin ve Novikovas’ın kadro dışı kararı alınmadan yazmıştım öyle de yayımlıyorum. Kararı doğru ve yerinde alınmış bir karar olarak görüyorum. Umarız faydalı olur.)

 

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar