Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAMSUN'UN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI!

14 Mayıs’ta gideceğimiz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için start verildi. AK Parti, milletvekilliği listelerinde Türkiye’de %70 yenilenmeye giderken Samsun’da Türkiye ortalamasının üzerinde eski vekil ile devam ediyor. Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş bilindiği gibi zaten müracaat etmemişti.

Yeni olarak bir ithal bakan Mehmet Muş ve bir de İl Başkanı Ersan Aksu listede seçilebilecek yerde kendilerine yer buldular. Seçilebilecekten kastımız mevcudun 5 vekil oluşuyla ilgili. Yoksa etrafımızda çok kişi liste “Tersten uygulansa 5 vekil garantiydi ama şimdi çok çalışmamız gerekecek.” diyorlar.

En büyük sürpriz ise Ana Muhalefet Partisi CHP’de yaşandı. Mevcut iki vekil listede yer bulamazken 2. Sıradan Saadet Partisi Adayı Mehmet Karaman ve 3. sırada da Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt yer aldı.

Aday açıklama konusunda en rahat parti MHP oldu. MHP hem 2 gün önce listeyi açıkladı hem de listesi en çok kabul gören parti oldu. MHP’nin 2 vekil çıkarabileceği konuşuluyor.

İyi Partide ise beklendiği gibi 1. sıra Erhan Usta oldu ama 2. sıra sıkıntı oluşturdu. Herkes Erhan Usta’nın ardında 2. sırayı bekliyormuş.

Yeniden Refah Patisinde ise 1. sıra için kıran kırana kavga olmuş ki, 1. sıraya Yaşar Yazıcı koyulunca İl Başkanı ve 25 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa ettiler.

Memleket Partisi 1. Sıra adayı ise Kurucu İl Başkanı Recep Kılıç oldu.

Benim için en büyük sürpriz ise Ömer Süslü’nün listede yer bulamayışıydı. Oysa Ömer Süslü aday adayı olunca partililer “İşte vefa, işte aday, Sayın Akşener vefasını gösterdi.” gibi sözler söylemişlerdi. Hepsi boş çıktı ve Ömer Süslü aday gösterilmedi.

Bana Samsun’dan 5 vekil gönderme hakkı verseler İrfan Şenocak, Uğur Etli, Yaşar Yazıcı, Mustafa Yeşilyurt ve Mehmet Karaman’ı gönderirdim. Diğerlerini seçme hakkını da Samsunlulara bırakırdım. Ama böyle bir hakkı bana kimse vermiyor.

Biz Samsun’da MHP dışında hiçbir partide memnuniyet görmedik. Bize göre partilerden oy geçişleri çok olacak. Ak Parti’den listeye tepkisi olanlar Yeniden Refah’a ve ağırlıklı MHP’ye gidecek. İyi Parti listesinden memnun olmayanlar CHP ve MHP’ye gidecek.

CHP listesinden memnun olmayanların da İyi Parti ve Memleket Partisine gitme ihtimali yabana atılmamalı. Memleket Partisi ile Yeniden Refah Partisi vekil çıkarabilecekler mi bunu zaman gösterecek.

Bize göre bu geçişlerde en karlı parti MHP olacak. Şimdiden adayların Samsun’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız vekil olarak Samsun’a katkısı olacak, arayanların telefonlarını açacak, milletin derdini dert edinecek birileri seçilir. Aksi taktirde Samsun yokları oynamaya devam edecektir.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar