Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SAYIN TAVLI / SAYIN MUŞ / SAYIN DOĞAN

Samsun Valisi Sayın Orhan Tavlı; şehrin Mülki Amiri olmanızdan dolayı trafik ile ilgili bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Samsun’a Ankara istikametinden girişte Derecik mezarlık kavşağını geçince trafik kontrolü yapılmaktadır. Güvenlik gerekçesi ya da asayiş için bu böyle uygun görüldü ise boynumuz kıldan incedir.

Ve fakat inşaatı devam eden Yeşilkent Kavşağı sebebiyle Atakum’dan doğu yönüne seyredecek araçların Derecik Kavşağından geri dönmesi sebebiyle özellikle sabah saatlerinde bir yoğunluk olmaktadır. Bir de kontrol yapılıyor ise trafik adeta felç oluyor.

En azından kavşak çalışması bitene kadar ya kontrollere ara verilmesi ya da kontrol noktasının geçici olarak birkaç kilometre ileriye alınması bir nebze rahatlama sağlayacaktır diye düşünüyoruz. Bilgilerinize arz ederiz.

Sayın Mehmet Muş; Samsun’a ve Samsunlulara yaptığınız katkıları büyük bir memnuniyet ile takip ediyoruz. Samsun’un trafik sorunlarına çözüm üretmenizi de bekliyoruz. Samsun trafiğinin bir nebze rahatlaması için batı ve doğu çevre yollarının ivedi bir şekilde yapılması elzemdir.

Batı çevre yolu çalışmaları belli bir seviyeye geldi. Ümit ediyoruz ki siz bu işin takipçisi olursanız planlanan sürede hizmete girecektir. Aynı şekilde doğu çevre yolunun da biran önce yapılması için sizden destek ve çalışma bekliyor saygılar sunuyoruz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Halit Doğan; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinizde başarılar dileriz. Umarız Samsun ve Samsunlular için güzel hizmetler yapmak nasip olur.

Seçim çalışmalarınız süresince sizin de ifade ettiğiniz gibi Samsun’un en önemli sorunlarından birisi trafik sorunudur. Atatürk bulvarına akıllı trafik kavşak çalışmaları belli bir akışkanlık kazandırdı. Gerçi akıllı trafik uygulamasının bir faydasını göremesek de kavşak çalışmalarının faydası aşikar.

Size iki önerimiz olacak. Atatürk Bulvarı üzerinde Baruthane mevkiinde bir trafik ışığı var. Bu ışık trafiğin akışını yavaşlatmaktadır. Atakum’dan gelip Canik istikametine seyreden araçlar yolun solundaki cebe yanaşıyor ve geri dönüş yapıp üst geçitten Baruthane ve Kalkanca mahallesine çıkıyor.

Ve fakat dönecek araçlar bazen cebe sığmadığı için arkaya doğru sol şeridi kapatıyor. Bu durum bazen trafik kazalarına da sebebiyet verebiliyor.

Baruthane ve Kalkanca Mahallelerine dönecek araçlar için üst geçidin altındaki otobüs durağından alt geçit ile bir geçiş yolu yapılması. Şayet yapılabilir ise hem daha güvenli olacaktır hem de ışık kalkacağı için Atakum istikametine giden araçların zaman kaybı önlenecektir. Otobüs durağını da hemen üst geçidin Canik tarafına alabiliriz.

Diğeri de Cumhuriyet Meydanına Atakum yönünden gelişte yaya geçidinden önce bir dönüş geçişi yapılması. Atakum istikametinden gelip geri dönecek araçlar ya cumhuriyet meydanına girip sıkışık trafiği biraz daha sıkıştırmakta ya da Shell kavşağından dönüp orada sıkışıklığa sebep olup yolunu uzatmaktadır.

Cumhuriyet Meydanında ışıklı ya da ışıksız bir dönüş de mümkünse bir fizibilite yapılıp bu durumu değerlendirmenizde fayda olur diye düşünüyoruz.

Pandemi sonrası trafiğe çıkan araçların %40 arttığı göz önünde bulundurulduğunda bu trafik yoğunluğu normal görünüyor. Hele ki Atatürk Bulvarında kavşak çalışmaları yapıldı. Yoksa şikâyet ettiğimiz bu günkü yoğunluğu bile mum ile arardık.

Bilgilerinize arz eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar