Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SEÇİM BİTTİ KAYBEDEN DE KAZANAN DA KENDİSİNİ SORGULAMALI!

Seçimler ikinci turda da olsa bitti çok şükür. Birkaç tatsızlığı saymazsak hem de huzur içerisinde geçti. Ve fakat bize göre seçim sonuçlarını kaybedenlerinde kazananlarında sorgulaması gerekir.

Önce kaybedenlere bir bakalım. Onlar, “Biz kaybetmedik, bu sonuç ağır bir yenilgi tablosu değil. Ak Parti’nin ilk turda kazanmasını engelledik. Onlar da kazanamadı. Oyumuz ilk defa % 48’e dayandı…” diyorlar. Bazıları da “Hükümetin karşısında koskoca % 48’lik, onu istemeyen bir kitle var. Aslında iktidar kaybetti sayılır…” diyor.

Böyle düşünenlere başka ne denir ki? Allah akıl fikir versin diyelim. Savundukları parlamenter sistemde %10 ile koalisyona başbakanlık yapan bile vardı. Duruma göre % 32 ile tek başına iktidar olunabiliyordu. Yani %52.18 yetersiz ise size ne gerekir bilemiyoruz.

“Sayın Muhalefet bu kadar soruna rağmen iktidar nasıl devam edebilir?” diye bir soru sorulsa sanırım sizin yaptıklarınız güzel bir uygulamalı cevap olabilirdi. İktidarı neden deviremediğinizi gerçekten merak ediyorsanız yol yürüdüklerinize bir bakın ve söylemlerinizi bir kere olsun gözden geçirin.

Bu milletin ekseriyeti yol yürüdüklerinize ve söylemlerinize bakınca size oy vermezdi, vermedi de zaten. Sadece CHP ve İyi Parti toplumun karşı olmadığı bir aday ile yarışa çıksa ve hiç konuşmasalar bile belki de seçimi alabilirlerdi. Olsun tecrübe böyle bir şey bir sonraki seçim 5 yıldan düştü…

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan bu kadar hizmete rağmen, karşısındaki rakibine milletin bakışı ortadayken neden ilk turda kazanamadı? Neden vekillikte bu kadar düşük oy aldı? Ak Parti yönetimi bunları mutlaka sorgulamalıdır.

Yapılan onca iş, bunca hizmet ortadayken yapılan çok basit hatalar seçimin ucu ucuna almalarına sebep oldu. Bu basit ve çok kolay düzelebilecek hataları düzeltmezlerse yerel seçimlerde hüsrana uğramaları kaçınılmaz olacaktır.

Ya muhalefet doğru aday çıkarıp doğru muhalefet etseydi ne olacaktı? Muhalefet hep hata yapmaz ki! Bu milletin bir kısmı sizlere kerhen oy verdi. Bu kerhen desteği pişmanlığa dönüştürmeyin.

Bu millet feraset sahibidir ve ferasetini bir kez daha göstermiştir. Millet, İmam Şafi’nin “Fitne zamanı düşman okları kimi gösteriyorsa ona destek verin.” görüşü üzerine tercihini yaptı. Bu sayede iktidarda kaldığınızı unutmayın. Milletin hoşnut olacağı işler yapın, milletin sabrı da bir yere kadar!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar