Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SEÇİM SONUÇLARI NE Mİ OLUR?

“Seçim sonuçları ne olur?” diye soruyorlar. Bana göre herkes koltuğunu korur. Neden ve nasıl mı? Bir oyun vardır insan sayısı koltuk sayısından bir fazladır ve biri gelir “Herkes yerine otursun,”  der ve herkes el ucuyla tuttuğu koltuğuna hemen oturur.

Bugünkü muhalefetin halide böyle değil mi?Aslında millet, muhalefetiyüksek hedeflere bakıyor, iktidarı kovalıyor sanır ama onlar öyle bir görüntü verse bile bir parmağı ile eski koltuğunu kaybetmemeye çalışıyor.

Millet bilmez ama koltuk sahipleri bilir ki daha büyük bir koltuğa oturmak için koltuğundan uzaklaşırsa mevcut koltuğunu da kaybedebilir. Bir deyiş var “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak,”diye işte öyle bir durum var ve bir önceki seçimde bunu aleni bir şekilde gördük.

Şuanki durum buna çok benzemiyor mu? Her genel başkan yukarısını istiyor gibi gözüküyor ama koltuğunu riske etmek de istemiyor ya da başka bir bakış açısına göre ülke yönetmek bilgi, beceri, yürek ve sorumluluk ister. Bunu bilenler istiyormuş gibi yapıp tabiri caizse bir çuval inciri berbat edecek sözler söyleyerek “Aman ha bize gelmeyin,” der gibi mesaj vermiyorlar mı?

Evet bana göre seçimde herkes kendi koltuğunu koruyacaktır ama... Muhalefetin koltuğunu koruması için bundan fazla birşey yapmasına gerek yok fakat iktidar öyle mi? Hayır iktidarın yerini koruyabilmesi için en azından birkaç şey yapması gerekiyor. Ne mi yapmalı? Onuda onlarca danışman var onlar söylesin zaten bizim söylediklerimizin bir hükmü olmuyor.

Geçen hafta “Serçeler hep uçsun ama!” başlığıyla bir köşe yazmıştım. O yazıda “Kimse kimsenin kutsalına ve değer verdiği bir şeye hakaret etmesin, saygı duymuyorsa bile birlikte yaşama kültürünün gereği ile tahammül etsin ve hoşgörülü olsun,”demiştim.

Bu aralar bir şeyler oldu birileri birilerinin sinir uçlarına dokunup milleti kışkırtmaya çalışıyor sanki.En son Samsun’da Atatürk Anıtına saldırı oldu. Samsun’un sembolü olan bu anıta yapılan saldırı hemen birilerinin birilerini hedef göstermesi için fırsata dönüştü.

Birileri bekledi ki saldırganlar“yobaz!” diye suçlayabilecekleri birileri çıksın ama öyle olmadı. Adamlar sarhoş çıktı. Denilene göre sabaha kadar alkol ve uyuşturucu almışlar Atatürk’e de kızmışlar anıtı yıkmak istemişler. Bu gerekçelere kargalar bile güler ama yapacak bir şey yok soruşturma sürüyor.

Ve fakat bu saldırıyı fırsat bilen bazı kindarlar, takunyalı bir saldırgan atı yıkmaya çalışıyor at da tekmeyi atıyor takunyalar başka yöne saldırgan başka yöne dağılmış bir karikatür paylaşarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Beyler adamlar takunyalı değil sarhoş yani yapacağınız karikatür takunyalı değil elinde şişe ile olmalı ama öyle olursa bunu paylaşabilir misiniz? Yok tabii ki paylaşamazsınız neden mi? Çünkü sizinde “adaletsiz” diye eleştirdiklerinizden farkınız yok.

Allah (CC) milletimizin yardımcısı olsun inşallah çünkü bu senede sıkıntılı geçecek gibi.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar