Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

ŞEHİT MUHSİN YAZICIOĞLU'NU ANDIK!

Alperen Ocakları Samsun Şubesi, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehadetinin 14. yıldönümü münasebetiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi çok amaçlı salonunda tertip ettiği bir iftar programıyla andı.
Belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği program vefa nasıl olur bizlere gösterdi. Bu anlamlı programa bizde davetliydik davete icabet ettik.


Alperen Ocakları Samsun Şube Başkanı M. Furkan Taş konuşmasında “Rahmetli Muhsin Başkan bizlere, ‘Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz.’ diyerek birlik içinde, beraberce yaşamayı öğretti. Birlik, beraberlik ve barışın dilini kullandı ömrü boyunca. Bizim dilimiz ayırıcı değil birleştirici, çatışmacı değil barıştırıcıdır. O ellerini bize uzattı. O eller kire bulaşmadı. O eller ihanete ortak olmadı. O eller tertemiz bir mazinin hatıralarıyla dolu bir kuşağın bugüne uzattığı ellerdi. O eller haram nedir bilmedi. O bize 21. yüzyılda Alpliği de Erenliği de öğretti. Peki nedir Muhsin Başkanın bizlere öğrettiği? Alperenlik: Milli kültürüne, milli tarihine hakim, değer yargılarına bağlı, İ’la’yi Kelimetullah için Nizam-ı Alem diyebilen Türk-İslam Ülkücüsüdür.  Alperenlik dik duruştur, doğru söyleyiştir; özü sözü bir olmak; zora düşünce kaçmamaktır. Kısacası; bir saniyesine bile hakim olunamayan bir hayat için fırıldak olmamaktır. Alperenlik çıkar gözetmemektir. Nereden geldiğine bakmaksızın yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilmektir. Alperenlik sorumluluk almaktır, ihtiyaç duyulduğunda sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ diyebilmektir…” diye güzel ve anlamlı bir konuşma yaptı.


Alperen Ocakları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ali Can Kocaman ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Mehmet Karabacak Beylerde programın devamında konuşma yaptılar.
“Firavuna karşı olmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir.” diyen Muhsin başkanım. Alperenler sizin izinizde ve sözünüz üzere yürümekteler. Ektiğiniz tohumlar bir bir yeşeriyor ve hayal ettiğiniz gibi milletin derdini dert edinen, millete hizmeti görev kabul eden gençler yolunuzu yol biliyor.
Ülkemiz çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Alperenler ilk gün koşa koşa deprem bölgesine gittiler. Onlarca canı enkaz altından kurtarmışlar. Afet sebebiyle perişan olmuş insanlarımıza sıcak aş verdiler. Deprem bölgesinde millet, “Allah Alperenlerden razı olsun.” diye dua ediyor. Bu sizin eseriniz, sizin yolunuz.


Gözünüz arkada kalmasın Muhsin Başkanım. Bıraktığınız gençlik, hepsi sağlam ve inançlı bir şekilde sizin yolunuzda yürüyor. Siz, vatanımız ve milletimiz için yapılması gerekeni fazlasıyla yaptınız. Siz, gençlere hak yolunu gösterdiniz. Allah sizden razı olsun, mekanınız cennet olsun. 
Ve fakat Alperenlerin bir konuda gönlü kırık, boynu bükük ve yüreği yaralı. Adeta “Kan kusup kızılcık şerbeti içtim.” diyor içine atıyor. Sizi şehit edenlerin cezasının hala verilmeyişi bütün Alperenleri ve hepimizi üzüyor. Alperenler ve milletimiz bir an önce adaletin sağlanmasını bekliyor.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar