Sait ÇETİNTAŞ

Sait ÇETİNTAŞ

Mail: [email protected]

Ser Sera Ser Çava Diyarbekir

Ser Sera Ser Çava Diyarbekir

Kardeşliğin, huzurun, mütevaziliğin, asil insanların, misafirperver bir toplumdan oluşan Diyarbakır'ı OHAL döneminde ve daha sonrasında birçok kez ziyaret ettim. 

Önce şehrin haleti ruhiyesine daha sonrada muhteşem insanlarına hayran kaldığım, bu hayranlığı da yıllardır her seyahatimde gittiğim şehirlerde ve memleketim Karadeniz'de bıkmadan usanmadan anlattığım cennet ülkemin güzel bir şehri Diyarbakır.

Uzun yıllar boyunca kaderine terk edilmiş oluşun getirdiği handikapları nedeni ile bazı çıkar odaklarınca kötü amaçla kullanılan bu muazzam şehir, başta saydığım unsurlarla değil kendisine, konumuna hiç yakışmayan olaylarla yıllardır ülke gündemine koyuldu.

Yıllar süren kaderine terk edilmişliğin ardından tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır da AK Parti iktidarı ile şehir, çevre, yaşam, üretim, istihdam, yatırım alanlarında tabiri caizse çağ atlayan bir şehir halini aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşlarının dirayetli duruyla verilen olağanüstü mücadele sonunda artık terörün esamesinin okunmadığı kültürü, tarihi, coğrafi konumu, insanı, inancı, değerleri ile anılan bu muhteşem şehir son 20 yıldır verilen gayretin, çabanın, samimiyetin karşılığını bugün Diyarbakır'a toplu açılış töreni için gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını bağrına basarak göstermiş oldu.

Diyarbakırlılar siyasi geçmişinde görülmemiş bir şekilde yüzbinlerin insan seli oluşturarak sokaklara, meydanlara ve caddelerle akın ettiği görüntüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnet ve şükranlarını tekrar göstererek, şer odaklarınada mesaj vermiş oldu.

Huzur sana çok yakışıyor, başım gözüm üstüne Diyarbekir

Sevgi ve Saygılarımla.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar