Hüseyin LİKOĞLU

Hüseyin LİKOĞLU

Mail: [email protected]

Sıranızı bekleyin

Sıranızı bekleyin

18 Kasım 2012’de Şemdinli'de çıkan çatışmada 5 Mehmetçiğimiz şehit olmuştu. Çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirilmişti. Etkisiz hale getirilen teröristlerden daha önemli olan, bölge sorumlusu, örgütün elebaşlarından Rezzan adlı teröristin yaralandığı bilgisiydi.

Çatışmada 5 silah arkadaşını şehit veren, subayından astsubayına, uzmanından erine kadar operasyonda yer alan askerler, başta yaralı elebaşı olmak üzere diğer teröristleri çembere aldı. Özellikle yaralı olduğu bilgisi edinilen bölge sorumlusu Rezzan adlı teröristi yakalamaya yemin etmişlerdi.

Her geçen gün teröristlerin etrafındaki çember daralıyordu. Askerler çok kararlıydı. Etrafta kuş uçurtmuyorlardı. Bu kararlı askerlerin kuşatması, FETÖ ile irtibatlı bir gazetecinin haberiyle bitirildi. O zamanın en büyük gazetelerinden birinin internet sitesinde “Dağlıca’ya Yeni Baskın Hazırlığı Var İddiası” başlıklı haber çıktı.

PKK’nın baskın için büyük yığınak yaptığı iddia edilen haberden sonra, Şemdinli’de yeminli bekleyen askerler Dağlıca’ya kaydırıldı. Kuşatmanın kalkması nedeniyle yaralı elebaşı Rezzan bölgeden götürüldü. Rezzan, Erbil’de aylar sonra öldü.

Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın kimyasal silah yalanını duyunca aklıma bu olay geldi. Zira Irak’ın kuzeyinde aylardır devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’yla PKK’ya büyük kayıplar verdiriliyor. PKK’nın en önemli üslenme, lojistik ve eğitim alanı olan Zap bölgesi bu operasyonla temizleniyor.

PKK’YI KORUYANLAR VAR!

Zap’ın zapt edilmesi durumunda PKK’nın Kuzey Irak’ta varlığını sürdürmesi imkânsız hale gelecek. Ayrıca o bölgede kimler var, hangi elebaşları saklanıyor, hangi mağarada neler var, yakında bitecek Pençe-Kilit Harekâtı’ndan sonra daha iyi göreceğiz. Ama PKK’nın ve arkasındakilerin bu harekâtın durdurulması için büyük gayretler içinde olduğunu biliyoruz.

Kimyasal yalanından haftalar sonra Taksim İstiklal’de bombalı saldırı gerçekleşti. Birileri bu saldırıyı PKK’nın yapmadığı propagandasını yapıyor. İnanmadığı için mi, başka hesaplarla mı bilmiyoruz. Ya da her iki sebeple PKK’yı koruyanlar var.

Ama Kuzey Irak’ta TSK’nın pençesi altında can çekişen örgüt, her türlü saldırıyı yapar. PKK’nın sizin iktidara gelişinizi bekleyecek hali yok. Son demlerini yaşıyor. Dolayısıyla seçime giderken PKK’nın böyle bir eylem yapmayacağını düşünmeniz akla ziyandır.

PKK/PYD BÖYLE BİR HAMLE BEKLEMİYORDU

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı hedeflerine ulaştığında PKK’nın hem Suriye kolu ile irtibatı kesilecek hem de Kandil artık yaşanamaz hale gelecek. PKK, Taksim saldırısıyla müttefiklerine mesaj da göndermiş olmalı ki, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinden yayınlanan yazılı açıklamada “Irak’ta, Irak’ın egemenliğini ihlal eden her türlü koordineli olmayan askeri eyleme karşı çıkmaya da devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi. Üstelik bu açıklama PKK’nın Taksim ve Gaziantep’te kadın ve çocukları katletmesinin ardından geliyor.

Türkiye, Taksim saldırısından sonra hem Suriye’deki hem de Irak’ın kuzeyindeki PKK üslerini hedef aldı. Pençe-Kılıç adı verilen operasyonla özellikle Suriye’de PKK’ya büyük darbe vuruldu. PKK/PYD böyle bir hamle beklemiyordu, Zira daha birkaç gün evvel ABD’nin bölgedeki ordusu CENTCOM’un Özel Kuvvetler Komutanı General Jeff Dennis, mezuniyet törenlerine katılmıştı.

ÖNCE ZAP ZAPT EDİLMELİ!

Terör örgütü PKK, Pençe-Kılıç Harekâtı’ndan sonra yine çocuk ve kadınları hedef aldı. Okullara ve evlere havan atışı yaptı. Bir çocuk ve bir kadın öğretmen şehit edildi. Bu katliamdan önce, başta ABD himayesindeki Ferhat Abdi Şahin olmak üzere PKK’nın Suriye’deki sözcüleri Türkiye’ye tehditler savurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü beraberindeki gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye’deki PKK’ya yönelik kara harekâtının mesajını vermişti. Dün de Artvin’de “En kısa sürede tankımızla, askerimizle hepsinin kökünü kazıyacağız” dedi.

PYD/PKK kara harekâtı için sanki Türkiye’yi tahrik ediyor. Evet, YPG/PKK’ya yönelik kara harekâtı en kısa zamanda yapılmalı. Ama yerini ve zamanını Türkiye tayin etmeli. Özellikle Zap operasyonu sekteye uğratılmadan planlanmalı. Sıra Suriye’deki PYD/PKK’ya da gelecek.

Sıralarını beklesinler.

Önce Zap zapt edilmeli…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar