Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

Siyasetin Parlayan Yıldızı Fatih Erbakan

Kim ne derse desin, son zamanların en çok parlayan yıldızı kim diye sorarsanız, kesinlikle ve kesinlikle Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Yeniden Refah Partisi teşkilatlarıdır...
Rahmetli Necmettin Erbakan'ın oğlu olması bir yana zarafeti ve alçak gönüllülüğü ile gerçekten takdiri hak eden bir insan Fatih Erbakan.
Hiç kimsenin siyaset sahnesinde olmadığı bir dönemde büyük bir cesaret örneği göstererek Yeniden Refah Partisi'ni kurdu. Partinin kuruluşunun ardından yaptığı 1. Olağan kongre ise muhteşem ötesindeydi. Açık konuşmak gerekirse iktidarda bulunan Ak Parti bile genel merkez kongresinde dahi Fatih Erbakan'ın Yeniden Refah Partisi'nde ki o muhteşem kalabalığı hiç yakalayamadı. Bir düşünün, hiç siyaset sahnesinde yokken bir parti kuruyorsunuz ve ilk kongrenize yaklaşık 45 bin kişi geliyor. Şu ana kadar son dönemlerde Ak Parti dahil bu sayıyı hiç parti teşkilatı kendi kongrelerinde yakalayamadı. Hiç bir seçime girmemiş ve de hiç bir anketlerde dahi oy oranı gösterilmemiş bir yapıdan bahsediyoruz.
Yeniden Refah Partisi kurulduktan sonra Türkiye genelinde hemen hemen her ilde hızlı bir şekilde ve ayakları yere sağlam basarak tüm teşkilatlarını kısa zamanda kurdu. Şunu açıkça ifade etmem gerekir ki, dün Ak Parti'nin hem yönetim hem de bakanlık kademesinde olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan partilerinden istifa edip kendileri parti kurunca Yeniden Refah gibi teşkilatlanamadılar. Çok kısa zamanda tüm Türkiye genelinde teşkilatlanmak Fatih Erbakan'ın ne kadar azimli olduğunun bir göstergesidir.
Fatih Erbakan parti kurmadan öce Erbakan Vakfı Genel Başkanı olarak ta kendisinin asla oturduğunu göremezsiniz. Parti kurulmadan önce vakıf döneminde nasıl Türkiye'yi karış karış gezdi ise bugünde parti genel başkanı olarak Türkiyeyi karış karış geziyor. Bu nedenle ki performans açısından da büyük bir başarı oranına sahip bir kişi Erbakan.
Teşkilat yapısına baktığımızda da parti yönetimlerinin Fatih Erbakan'a olan bağlılıkları ise paha bilemez düzeyde. Öyle ki Türkiye genelinde hiç bir teşkilatının oturduğunu göremezsiniz. Her bir teşkilat mutlaka bu milletin faydasına çalışmaya devam ediyor. Sanırsınız iktidarda Yeniden Refah Partisi var.
Normal şartlarda muhalefet parti liderlerine baktığımızda özellikle günümüz siyasetinde iktidarın yanlışlarını söylerken bile neredeyse ağza alınmayacak sözlerle hitap etmeleri insanların gerçekten canını sıkmaya başlamıştı. Öyle bir dönemde ve öyle bir anda ortaya çıkıyor ki Fatih Erbakan kullandığı dil ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İktidarı eleştirirken bile aşağılayıcı, yıkıcı ve de hakaret edici bir dil ile değil tamamen gerçek bir lider gibi davranıp iktidar partisinin yanlışlarını söylerken de takındığı üslup ile de yol gösteriyor. Kim ne derse desin Fatih Erbakan gerçekten Necmettin Erbakan'ın oğlu olduğunu her platformda gösteriyor.
Bugüne gelecek olursak.. Koronavirüsten dolayı 65 yaş üstü insanlarımızın sokağa çıkması yasak. Belli kuruluşlar ve de devlet tarafından da olsa bu insanlarımıza yardım götürülüyor. İşte tam da bu zamanda hiç bir Yeniden Refah partiliyi boş göremezsiniz. Evet ulusal kanallarda Yeniden Refah Partisi ve O'nun Genel Başkanı Fatih Erbakan ile pek bu tür haberleri duyamaz, göremezsiniz. Ancak şu bir gerçek ki hemen hemen tüm teşkilatları bir arı çalışarak ulaşmadıkları yer çalmadıkları kapı bırakmıyorlar.
Bunları görünce insanın aklına Necmettin Erbakan'lı Refah Partili günler geliyor. Evet baba Necmettin Erbakan bu alemden göçtü ama bayrağı oğul Fatih Erbakan aldı. Refahlı günlerin aynısını yaşıyor gibiyiz aslında...
Her şeyi bir kenara bırakıp yiğide hakkını verecek olursak bu dönemin parlayan yıldızı FATİH Erbakan ve Yeniden Refah Partisi'nin tüm teşkilat üyeleridir.
Selam ve dua ile

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar