Dr. Beran FERİDUN

Dr. Beran FERİDUN

Mail: [email protected]

SİYASİ ÖMRÜNE ÖMÜR KATTINIZ

Sanılmasın ki Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin “milletin sesi” adını verdiği mitingler, iktidarı yıpratmak, siyaseten elini zayıflatmak ya da sosyoekonomik sorunları ifşa etmek için düzenleniyor. Bilakis böyle bir siyasal kamplaşma ortamından iktidarın fayda sağlayacağı gayet iyi biliniyor. Peki amaç nedir? Çok basit, Cumhuriyet Halk Partisinde parti içi muhalefeti susturmak, parti tabanını derleyip toparlamak, safları sıklaştırmak, örgütleri ve parti içi dinamikleri harekete geçirmek ve nihayi olarak muhtemel bir erken seçim için hazırlıkların startını vermek. 


2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri arefesinde düzenlenen Cumhuriyet mitinglerini ve 2018 yılında partili Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İNCE ‘nin görkemli mitinglerini hatırlayalım. Ortak özelliği neydi bu mitinglerin ? CHP-AK Parti siyasal kamplaşmasını derinleştirmek. Peki siyasal sonuçları nasıl oldu ? İktidar tarafından seçimlerin çok rahat bir şekilde kazanılması, CHP için tabandan gelen protestoları 1-2 puanlık oy oranı artış ile yatıştırmaya çalışan kısır döngü ve kaotik süreçleri de günlük siyaset anlayışıyla yönetmeye çalışan parti yönetim anlayışının devamı şeklinde tezahür etti.


Kaldı ki dünyaya yeni bir dijital kapitalist sistem dayatan malum küresel sermaye ve teknoloji çetesi de ulus devletlerde sıcak siyaseti böyle bir “kayıkçı kavgası” üzerinden dizayn etmek istiyor.


Sevgili CHP'li kardeşlerim ve ideolojik destekçisi arkadaşlar lütfen iyi dinleyin. Sanıyorsunuz ki sn. Erdoğan'a ne kadar saldırırsak onu o kadar yıpratırız. Mevcut siyasal kamplaşma hatta siyasal fanatizm ikliminde, İktidar sizin saldırılarınızdan besleniyor. Yirmi senedir bu kayıkçı kavgasına istemeden alet oldunuz ve farkında olmadan iktidarın siyasal ömrüne ömür kattınız. Tam da bu noktada Parti yönetimi ile samimiyetle partisi için çalışan vatandaşlarımızı ayrı yerlerde konumlandırmamız gerekiyor ve böyle bir siyaset ikliminden bir an önce çıkmamız gerektiğinin farkına varmamız gerekiyor. Siyasi ideolojiler tabu değildir, sorgulanabilirdir ve kimlik siyasetine dönüşerek gerçeklerin önüne geçtiği takdirde de terk edilebilirdir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar