Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

SİYASİ PARTİLER FAALİYET YAPMASIN!

Mutant virüsün yayılma hızı bu kadar yüksekken siyasi partilerimizin her şey normalmiş gibi faaliyet yapmaları doğru değil. Partiler adeta birbirlerine nispet yaparcasına faaliyetlerine devam ediyor.

İnsanların ekmek kapıları tedbir gerekçesiyle kapalıyken siyasi partilerin ivedi olmayan programlarına devam etmeleri milleti kızdırıyor.

Tedbir her yerde uygulanmalıdır. Bakanlıklar, Hükümet ve Meclis faaliyetlerini yürütmeli bunun dışındaki siyasi toplantı, kongre ve siyasi çalışmalara hiç olmazsa ramazana kadar ara verilmelidir.

Millete örnek olması gereken siyasilerin adeta birbirleriyle yarışırcasına yaptığı faaliyetler vatandaşlarında tedbirler konusunda gevşemesine sebebiyet vermektedir.

Uygulanan tedbirlerin bazıları mantıklı bulunurken bazıları da alay konusu oluyor. Mesela toplu taşımalarda iki koltuktan birisi tedbir olsun diye boş bırakılırken aynı vasıtada insanların ayakta burun buruna seyahat etmeleri normal görülmüyor.

Başka bir alay konusu tedbir ise havaalanlarındaki görüntüler. Vatandaş bilet alıp uçağa binene kadar mesafe kuralı uygulanıyor fakat yolcular uçağa binince daracık koltuklarda burun buruna seyahat ediyor oluşları da normal görülmüyor.

Samsun özeline gelirsek Valiliğin Mecidiye ve Kasaplar Caddesine ana girişlerde HES kodu uyguladığı halde ara sokaklardan bu caddelere girenlere bir şey sorulmaması şaşkınlık yarattı.

Ve fakat Valilikten iş yerimize denetime gelen elemanlar, maskeden mesafeye, ateş ölçerden dezenfektana hatta kapı kollarının temizliğine kadar her şeyi titizlikle kontrol ettiler.

İnsanların bir kısmı “Maske, mesafe ve hijyenin dışında tedbire gerek yok.” derken bir kısmı da hele de şu an ki artışlardan dolayı “Belli bir süre tam kapanma uygulansın.” diyor.

Tabii ki bu görüşlerin bildirilmesinde kişilerin gelir durumunun da etkisi var. Genelde sabit geliri olanlar tam kapanmadan yana fikir belirtirken, bu şartlarda bile rızkını kazanmak için çalışmak zorunda olanlar kapanmayı gereksiz buluyor.

Keşke ülkemizin ekonomisi daha güçlü olsaydı da esnaflarımıza, KOBİ’lerimize ve çalışmak zorunda olanlara yeterli destek sağlayabilseydik ama öyle bir imkan maalesef ki yok.

Vatandaşın beklediği başta idareciler olmak üzere alınan tedbir kurallarına herkesin riayet etmesidir. Aksi halde tedbirlerin sadece vatandaşı kapsadığı algısı oluşuyor ki işte bu hiç hoş karşılanmıyor.

İnşallah aşı konusunda gerekli çalışmalar biter de yerli aşı da piyasaya girer ve aşılama işi bir an önce tamamlanır. Başka türlü virüsün gitmesi mümkün gözükmüyor. Allah CC rızkını kazanmak için çalışmak zorunda olanların ve bütün insanlığın yardımcısı olsun inşallah.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar