Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

"SİZİN BİLMEDİĞİNİZ ŞEYLER VAR!"

“Sizin bilmediğiniz şeyler var.” diyerek üstten üstten konuşanlara rastlamışsınızdır. Gerçekten de sizin ve bizim bilmediklerimiz var. Yani bu memlekette yönetenlerin bildiği ama yönetilenlerin bilmesinde sakınca olan şeyler var!

Bunun ne olduğunu merak eden olur mu bilmem ama ben zamanın birinde bir siyasi partide merak etmiştim. Hatta bir şey yaşamış bunu neden yaptıklarını sormuş “Senin bilmediğin şeyler var.” cevabını alınca da ısrar edip ne olduğunu öğrenmiştim.

Her partinin sırları olabilir. Her yöneticinin mahremi olabilir. Gerçekten de yöneticinin bildiği fakat vatandaşın bilmemesi gereken şeyler de olabilir.

Herkesin bir ideali ve idealleri doğrultusunda söylemleri var ve fakat bir de uygulamada realite ya da reel politik dedikleri durumlar var.

Bunu anlayışla karşılasak bile her işin içinden çıkamayan ya da izahını yapamadığı bir iş yapan biraz da gizem olsun diye “Sizin bilmediğiniz şeyler var.” der buna sığınır ise olur mu?

Mesela şöyle bir durum da var. Bir partimizin 13. katına o partinin milletvekillerinin bile giremediğini zaman zaman duyuyoruz. Hatta ilginç ilginç tiplerin gelip sadece şifre ile çalışan asansöre binip o kata geldiği kendi partilileri tarafından söylenmekte.

Hangi parti olduğu basına yansıdı ama yine de isim vermeden yazalım. O parti öyle de diğer partilerde durum farklı mı sanıyorsunuz? Yok, onlarda da gizemli işler çok. Belki bilinmeyen insanlara tahsis edilmiş bir kat yok ama uygulamada durum pek farklı değil.

Bizim bilmediğimiz şeyler olmasa söylemi ile eylemi farklı olan parti yöneticileri olur mu? Öyle olmasa dün savunduğunun hilafına hareket edenler olur mu?

Siyasi partinizin geçmişteki söylemleri ve şimdiki eylemlerine bakın. Çelişki var ve bunun sebebini anlayamıyorsanız, hah işte orada “Sizin bilmediğiniz şeyler vardır!”

Bunu merak edip irdelerseniz bu pek kabul görmez ve ilk fırsatta partiden şutlanırsınız. Siz, partiyi ben bıraktım sanırsınız ama işin aslı öyle değildir işine gelmiyorsa bırakman gerektiği kanaati oluşturulur.

Türkiye’de siyaset yapacaksanız her şeyi bilmemeniz gerektiğini kabul edeceksiniz. Birileri sizin adınıza, sizler için iyiyi ve güzeli bilir ve sizin için yaparlar. Siz sadece itaat edin gerisi yönetenlerinizin sorumluluğunda.

“Yok, ben ille de her şeyi bileceğim.” diye düşünüyorsanız boşuna yorulmayın çünkü sizin siyaset yapma ihtimaliniz olmaz.

Zaten ne kadar çok şey bilirseniz o kadar sıkıntı yaşarsınız. Aslında bir bakıma yöneticilerimiz bizleri düşündükleri için her şeyi bilmemizi istemezler. Yani kısacası bizim üzülmemizi istemezler! Hemen kötü düşünmeyelim!

Belki de hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Bizler boşa kafa yoruyoruzdur.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar