Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

TEKNOFEST YÜZAKIMIZ VE GURURUMUZ OLDU!

Geçen hafta “Samsun Teknofest’iYüzünün Akı ile Bitirdi” başlığı ile bir yazı yazmıştım. Her şeyin dört dörtlük olmasını isteyip bazı eksikliklerden bahsedenlerin dışında köşe yazım olumlu bulundu.

İnsanın olduğu yerde hata tabii ki oluyor. Hele de bizim gibi kaide tanımaz, hoşgörüden yoksun ve her şeye olumsuz bakabilen bir milletin böyle bir organizasyondan tam manasıyla memnun olmasını beklemek iyimserlik olur.

Başta Selçuk Bayraktar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yapılan bu büyük organizasyonun yarınlar için neler ifade ettiğinin belki farkında olmayanlar olabilir.

Fakat bu organizasyon Türkün yeniden dünya sahnesinde yerini almasını sağlayan ve “Biz kimiz ki yapalım?” eziklik algısını yıkan bir organizasyondur.

Bu mühendis kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bu millet onlardan çok şey bekliyor. Ayrıca hepsinin başımızın üstünde yeri var.

Türk kimliği taşıdığı halde ülkem insanının yaptığı her şeyden rahatsızlık duyanlarda yok değil. Ve fakat herkes biliyor ki onlar Türk maskesi arkasına saklanmış Türk düşmanlarılar ve Türkiye’nin kalkınmaması için ellerinden ne geliyorsa yapmaktalar.

Teknofest organizasyonundan biz çok memnun kaldık. Düşünsenizeher sene giderek büyüyen ve gelişen bir organizasyon bu. Düşünsenize sadece yarışmacı olarak altı yüz bin kişi müracaat etmiş. Geleceğe dair ümidimizi yeşertenlere selam olsun. Zaten gurur duyup ümidimizi artıran birkaç şeyden birisi onlar değil mi?

“Gözle çalışan robot kol var.” diye çok kişiden duymuştum ilk ziyaret ettiğim stant tesadüfen o stant oldu. Gazi Üniversitesi Ekibinden brifingaldık çok mutlu olduk.

Özbekistan ve Azerbaycan stantlarını ziyaret ettik. Azerbaycan standında göğsümüz kabardı. Duvarda sırasıyla Mustafa Kemal Atatürk, Haydar Aliyev, Nuri Killigil ve Aziz Sancar’ın fotoğrafları vardı. Görevliye “Nuri Paşayı aynı kategoride mi görüyorsunuz?” diye sordum cevap vermekten kaçındı.

Hülasauçan araba Cezeri’den Atak Helikoptere, Kızıl Elma’dan SİHA’laraherşey düşünülmüş ve sergilenmişti. Ülkemizde uzay çağını yakalayacak çalışmaların fitili ateşlenmiş. Oraya gelip gören çocuklarımız ve gençlerimiz mühendis olup bir şeyler üretmenin hayalini kurmaya şimdiden başlamışlar bile.

Samsun ve milletim adına Samsun’da yapılan bu organizasyona emek veren, katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah bizlere bu gururu yaşatan gençlerin ayağına taş değdirmesin. Yollarını ve fikirlerini açık etsin inşallah.

ABD, dünyada kafası çalışan gençleri özellikle Silikon Vadisinde toplayarak yeni şeyler ürettirmiş ve bu sayede dünya ekonomisine hükmediyor. “Zararın neresinden dönülse kardır,” demiş atalarımız. Biz bunu neden yapmayalım ki?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar