Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

TEKNOFESTE HAZIR MIYIZ?

Teknofest, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Karadeniz adıyla Samsun’da düzenlenecek. Peki Samsun bu festivale yüzünün akıyla ev sahipliği yapabilecek mi?

Samsun Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın yoğun gayretiyle her kurumüzerine düşeni maksimum yapma gayreti içerisinde.

Özellikle iki rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın ile Prof. Dr. Yavuz Ünal yoğun bir çalışma içerisindeler. Bunu basına yansıyan haberlerden takip ediyoruz.

Açıklamalara bakılırsa müsabakaların yapılacağı fiziki mekanlar hazırmış. Samsun trafiğini alt üst eden akıllı kavşak çalışmaları bitmedi ama Atatürk Bulvarı festivale yetişecekmiş. Akıllı Kavşak çalışması bitmeden bile Atatürk Bulvarında bir rahatlama sağlandı.

Bu festivalde en büyük sorunun konaklama ve trafik olacağına dair endişelerimiz vardı bu endişeler maalesef yine devam ediyor çünkü yatak kapasitenin üzerinde ziyaretçi bekleniyor ve şehrimizin trafik sorunu ortada. Yollarımız zaten mevcuda yetersiz geliyor.

“Müsabakaların yapılacağı alana nasıl gideceğiz?” diye soranlara bilgilendirme mutlaka yapılmalı. Toplanma alanları olacağı ve oradan da toplu taşıma ile alana gidileceği açıklansa da alınan bu karar vatandaş tarafından pek bilinmiyor. Toplanma yerleri neresi herkese duyurulmalı.

Bu tip organizasyonlarda otellerin fiyat artırması bütün dünyada olurfakat bu kadarı da olur mu? Samsun’daki otellerimiz pandeminin acısını festivale gelenlerden çıkaracak sanırım.

KYK Öğrenci yurtları gelecek misafirler için hazırlanmış. Kamunun misafirhaneleri de hazırmış. Şehir yavaş yavaş festival havasına da giriyor. Herkes heyecanla festivali bekliyor çünkü bu festival Samsun ekonomisine çok ciddi katkı verecek.

Umarız lokantalar, restoranlar ve kafeler oteller gibi davranmaz çünkü otellerde kalacak olanlar ekonomik olarak rahat kimseler olabilir fakat yemeği herkes yiyecek.

Bu festivalin Samsun’u tanıtma bakımından da faydası olacak. Tanıtılan Samsun’umuza yine misafir gelsin istiyoruz. Öyle ise ona göre davranmalıyız. Yani tavuk altın yumurtluyor diye tavuğu kesersek biz yani Samsunlular kaybederiz.

Teknofest bütün dünyanın takip ettiği bir festival oldu. Teknofest gençlerimizin bir şeyler yapabildiğini dosta düşmana gösterdi. Türk gençlerininimkân bulabilirlerse neler yapabileceğini göstermesi bakımından müthiş bir imkânoluşturdu.

Artık gençlerimiz mühendis olmak isteyecektir. Artık mühendislerimiz dünyada ne yapılıyorsa bunu kendilerinin de yapabileceğini gördüler. Teknofest sayesinde “Biz kimiz ki?” söylemi yıkılmış oldu.

Yani Selçuk Bayraktar büyük bir devrime imza attı. Bu devrim fikri manada bir devrim ve ayrıca Türk mühendislerinin neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdi.

Dünya Selçuk Bayraktar ve ekibinin ürettiklerini imrenerek takip ediyor. Allah nazardan saklasın ve güç kuvvet versin inşallah. Selçuk Bayraktar ürettikleri ve mütevazi yaşamı ile herkese örnek ve özellikle gençlerimize idol oldu.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar