Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

TÜRK TELEKOM BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN GİTMİYOR?

Türk Telekom Bölge Müdürlüğünün Trabzon’a kaydırılma kararı alınmış. Bu durum öğrenildiğinde Samsun’da adeta infial oluştu. 200 bine yakın tweet atılmış, adeta sosyal medyada yer yerinden oynadı. Ben durumu MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan’ın sosyal medya sayfasındaki tepki paylaşımından öğrendim.

Samsunluların tepkisini öğrenmek için bende iki paylaşım yaptım. Birinde “Oldu olacak bütün Samsun’u Trabzon’a kaydıralım.” ve “Türk Telekom’un Trabzon’a kaydırılma gerekçesini birileri izah edebilir mi?” diye sordum.

Gelen yorumların ekseriyeti kararın yanlış olduğu yönündeydi. Ve fakat bazıları Türk Telekom’un önemsiz bir kurum olduğunu ve gitmesinde bir sakınca görmediğinden bahsediyordu. “Türk Telekom bölge müdürlüğü önemsiz” diyenler tepkiden çekinmiş olacaklar ki, bu fikirlerini genelde özelden bildirdiler. Çok azı paylaşımımın altına yorum yaptı.

Ertesi gün de sosyal medya hesabımdan “Madem Türk Telekom bölge müdürlüğü önemsiz bir kurum neden Trabzon’a kaydırılmak için uğraşıyorlar? Samsun şehir değil mi? Samsunlular insan değil mi? Samsun’dan seçilmişler Samsun’un haklarını korumak zorunda değil mi? İki şehrin insanını karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yok. Herkes işini gereği gibi yapsın...” diye paylaşım yaptım.

Tabii ki bu duruma tepki gösterenlerin çoğunluğu Samsun’un sahipsizliğinden bahsedip seçilenlerin yerli olmayışıyla ilgili “Sen Samsun olarak Samsunlu olmayanı aday gösteren partiye oy verirsen olacağı buydu.” diye görüş bildirdiler.

Evet durum maalesef ki bu. Bu sıkıntılı günlerde toplumu ve iki şehrin et ile tırnak gibi kaynaşmış insanlarını karşı karşıya getirmeye kimsenin hakkı yok. Oysa zor günler yaşayan insanlarımızın kaynaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacı var.

Trabzon, insanıyla Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan bir şehir. Trabzon’dan insanların bir kısmı olan imkanlarla yetinmeyip gurbete çıkmış adeta tırnaklarıyla kazıyarak bulundukları her yerde söz sahibi olmuşlar. Hiçbir zaman hiçbir konuda talepkâr olmaktan da çekinmemişler. Bu anlaşılabilir bir durumdur ve buna saygı duyuyorum.

Samsun ile Trabzon kendine has özellikleri olan aynı bölgede iki şehir ve fakat Trabzon’da imkanlar sınırlı olduğu için Batıya doğru göç oluşmuş. Kimisi hayalleri için Samsun’u yeterli bulmuş ve burayı mesken tutmuş kimisi de Samsun’u da yeterli bulmayıp daha Batıya göçmüşler.

Samsun Türkiye’nin hemen hemen her ilinden insanı bağrına basmış hoşgörü timsali bir şehirdir. İki şehri yarıştırmaya çalışanlar yüzünden geçmişte futbolda ve bazı alanlarda sıkıntılar yaşanmıştı. Maalesef şimdi yine aynı durum oluşuyor.

Bana mesaj atan bir arkadaş “Yeni bir yatırım yapılacak olsa ya da yeni bir bölge müdürlüğü kurulacak olsa bunun Trabzon’a kurulmasının izahı var çünkü bakanların çoğunluğu Trabzonlu fakat var olan bir bölge müdürlüğünü Samsun’dan alıp Trabzon’a taşımanın hiçbir izahı olmaz, olamaz. Bir izahı varsa açıklasınlar bizde bilelim. Mantık olarak bir izahı olmasa da aslında bir izahı var Samsun sahipsiz bir şehir. Türk Telekom üç bölge müdürlüğünü kapama kararı almış. Ya Trabzon bölge kapanacak ya da Samsun. Bu şartlarda Samsun’un kapanması doğal değil mi?” diye soruyor.

Bugün yapılan açıklamaya göre Türk Telekom Samsun Bölge Müdürlüğü aynı şekilde faaliyetine devam edecek. Yetkili durumu şu şekilde özetledi: “Artık buna kimsenin cesaret edebileceğini sanmıyorum çünkü Samsun’un tepkisini gördük.”  Demek oluyor ki, hakkımıza sahip çıkarsak istediğimiz olabilir. Bu yanlıştan dönüşte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Her şeye rağmen millete hizmet etsin diye seçilenlerin ve atananların milletin hassasiyetlerini dikkate almaları güzel.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar