Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

TÜRKİYE SİYASETİ DİZAYN MI EDİLİYOR?

Türkiye’de siyaseti dizayn edenlerin olduğu hep iddia edildi. Geçmişte ve bugün yaşadıklarımız ortada. Şöyle bir düşününce ve gelişmelere bakılınca bu iddialara hak vermemek mümkün değil. Neden mi? Siyasetçilerin tavırlarına ve söylediklerine bakın anlarsınız.

Şimdi bir hayal edelim güçlü ve birlikte hareket edebilen Ülkücülerin ülkeye verebilecekleri; -MHP, BBP, İyi Parti ve Zafer Partisi- tek parti olsa ya da milli meselelerde birlikte hareket edebilse neler olabilirdi?


İslami çizgide tanımlanan partiler ayrılmamış olsa ya da inandığı değerlerin gereği olarak birlikte hareket edebilseler neler olurdu?
Ak Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi ve BBP neden ayrılar? Allah CC bir ayetinde mealen “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın.” diye buyurmuyor mu? O zaman bu ayrışma niye? Nefsimizi “Ayetten önemli kılan!” nedir?

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki kaybetme ihtimalimiz olan şeyleri düşündüğümüzde hemen hemen aynı kulvarda siyaset yapan ve hemen hemen aynı ideallere sahip bu partileri birbirleriyle çekişir halde görmek bizleri üzüyor.


“Vatan elden gidiyor.” diye feryadı figan edenlerin küçük nüanslara takılıp birbirleriyle çekişiyor oluşunu nasıl izah edeceğiz? Nüanslar vatandan daha mı kıymetli? O zaman bu durum neden?

Malum güçlerin böl parçala yönet taktiğini iki idealist akımda da görüyoruz. Bunlar bir iddia ya da iftira değil durum tespitidir. “Yok öyle bir şey.” diyenler neden dörder parçaya bölündüklerini ve birbirleriyle kavga ediyor olduklarını bir düşünsünler.
Peki milliyetçileri ve mütedeyyinleri böldüler de Cumhuriyet Halk Partisini neden bölmüyorlar? Kim bilir belki de onları tehlike olarak görmüyorlardır.


Baksanıza sosyal demokrat diye bildiklerimiz, sosyalist diye gördüklerimiz nerelerde destek arıyorlar? Kimlerden çare bekliyorlar. Kimlere “Bizi destekleyin biz sizinleyiz.” diye mesaj verme yarışındalar?

28 yıldır siyaseti takip eder ortamı gözlemlerim. Siyaset ile ilgilendiğim sürece hep bu seçim çok önemli denmişti. Ben bu söze çok itibar etmezdim fakat bende bu seçimin ülkemiz adına çok önem arz ettiğini düşünüyorum.


Ülkemizin jeopolitik konumu ve şuan dünyada yaşanan gelişmeler Türkiye’nin önemini daha da artırdı. Rusya-Ukrayna savaşında tarafsız kalmalıyız diyenler bir tarafta, biz NATO ülkesiyiz NATO’dan yana taraf olmalıyız diyenler bir tarafta çok önemli bir seçim yarışına giriyor.

Yeşil Kuşakcı olmakla suçlananlar NATO ve ABD’ye karşı çıkarken dünün komünist ve Rusya yanlısı diye bilinenlerinin ABD sözcüsü gibi olmasının bir sebebi yok mudur?

Biz her şeye rağmen milletimize güveniyoruz ve milletin tercihine saygı duyacağız. Yaradan buyurmuş ya “Neye layıksanız öyle yönetilirsiniz.” diye. Biz neye layığız, neyi talep ediyoruz, neyi hak ediyoruz ona bakmamız gerekiyor sanırım.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar