Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

TÜRKİYE'DE MÜSLÜMAN OLMAK

Zor azizim zor. Türkiye'de Müslüman olmak gerçekten çok zor.

Bu vatan toprakları iman gücü ile şehit kanları ile alınmış İslam topraklardır. Bu kadim milletin büyük çoğunluğu, kısmen de olsa belki bir kısmı hayat tarzı olarak İslam dininin gerekliliklerini yaşamasa da Müslüman'dır.

Çanakkale'de düşmana geçit vermemiş, Dumlupınar'da, Sakarya'da düşmanı yenmiş, İzmir'de ise düşmanı denize dökmüş, elinde İslam'ın simgesi olan bayrağı dalgalandıran bir ordunun, bir milletin devamıyız biz. 

Ancak ne var ki Osmanlı yıkılıp Cumhuriyet kurulduktan sonra dün cephelerde savaştığımız milletlerin kendi yasalarını bizim de benimsememiz ile başlıyor herşey. Öyle ki, Cumhuriyet'ten sonra ezanın Türkçe okunması, Kur'an'ı Kerim'in yasaklanması, belli başlı camilerin ahıra ya da depoya çevrilmesi bu milletin İslam dininden uzaklaştırmak ve dinini unutturmak için yapılan hamleler olmuştur.

Cumhuriyet kurulduktan günümüze kadar laiklik kisvesi altında bu ülkenin Müslüman evlatları maalesef hep sıkıntılar çekmiştir. 

28 Şubat dönemini hatırlarsak, o dönem sırf tesettürlü oldukları için okula alınmayan kızlarımızın çektiği işkence bu zulümlerden sadece biri. İmam Hatip Lisesi'nde okumak neredeyse suç olmuş ve İmam Hatip Liselilerin üniversitesiye girmemesi için bile üniversitesi sınavlarında kat sayı sorunu çıkardılar.

Eğer laik değilsen veya laikliği benimsemiyorsan kesin net vatan hainisin. Kim belirliyor senin hain olduğunu? Tabi ki onların dediğini yapmadığın laikler belirliyor.

Peki ya günümüzde bir şey değişti mi? Tabi ki hayır. Daha dün İhsan Şenocak hoca ALLAH'IN ayetlerini okudu diye bi taşlanmadığı kaldı. Daha geçen gün Halil Kondakçı hoca. Kur'an'a göre toplumu bi uyarmaya kalktı, laik kesim tarafından neredeyse linç edildi. 

Adamlar namaz kılmazlar, senin namazına karışırlar. Oruç tutamazlar orucuna karışırlar. Hatta bir ara meşhur bir siyasetçi Ramazan Ayı'nın Ekim ya da Kasım ayına sabitlenmesi gerekir demişti.

Belli kesmin din ile diyanet ile işi yok ama senin bütün değerlerine mutlaka karışır. 

Bu milletin büyük bir kısmı Müslüman ama Müslümanlara da İslam'ı anlatmak zorunda kalınıyor. 

Haaa bir de bu ülkede her ayeti de okuyamazsız. Özellikle laik kesimin yaşam tarzına müdahale edecek ayetleri hiç okuyamazsınız. 

Kısacası azizim, bu ülkede Müslüman olmak çok zor...

Sonuç, Müslümanlar bir ve diri olmalı, eğilip bükülmemeli. Birilerine dokunacak diye de ALLAH'IN koyduğu hükümleri de söylemekten çekinmemeli.

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar