Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

UĞURCAN ÇAKIR MI, ALTAY MI?

A milli takım son üç maçını oynayıp 1 galibiyet, bir beraberlik ve 1'de mağlubiyet aldı.

Önce Karadağ ile oynayan Milli Takım son dakikada yediği gol ile maçı 2-2 bitirmişti.

Maç bitmesine bitti ama yankıları Cebeli Tarık maçına kadar devam etti. Karadağ maçından Cebeli Tarık maçına kadar olan zaman dilimi içerisinde en çok hakaretleri ya da ağır eleştirileri kaleciler aldı. Trabzonlu Uğurcan mı daha iyi yoksa Fenerbahçeli Altay mı?

Karadağ maçında kalede olan Altay durum 2-2 bittikten sonra Trabzonlu taraftarlar, Altay'ın kötü bir kaleci olduğunu, aslında kalede Uğurcan'ın olması gerektiğini dile sosyal medyadan dile getirdiler. Fenerbahçeliler ise Altay'a sonuna kadar sahip çıktı.

Cebeli Tarık maçı gelmiş Milli Takım maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazanmıştı. Bu maç sonucunda da yine kaleciler gündemdeydi. Kolay maçları Uğurcan'a, zor maçları Altay'a verildi diyende oldu. Aksini söyleyip Uğurcan'ı ve teknik kadroyu ve de takımı hem olumlu hem de olumsuz eleştirinde oldu.

Hollanda maçı gelmiş artık kapıya dayanmış, konu ise kalede kim olacak. İlk 11'ler açıklandığı andan beri Uğurcan Çakır'ı yerin dibine sökenlerden tutunda gökyüzüne çıkaranlarda oldu. Maç zaten bir felaketti. Belkide ilk defa bu kadar ruhsuz bir takımı canlı canlı izledim. Daha ilk 55. saniyede gol gelince sosyal medya Uğurcan'ı linç etmeye kalktı. Takım 1 kişiye düştükten sonra Hollanda'nın golleri artık arda arda gelmeye başlamış ve maç 6-1'lik skorla bitti. Kısacası sahada yıkıldık.

Maç bitti ama maçın atmosferi bir gün sonrasına kadar devam etti. Yine aynı muhabbet, sosyal medyada Uğurcan Çakır'ı yerin dibine sokmaları, hatta onlarca hakaret dolu yazılar, diğer tarafta ise Uğurcan Çakır'a sahip çıkmalar. Ve de Şenol Güneş'i öyle eleştirinler oldu ki, belki de Şenol Güneş istifaya kadar geldi. Tabi istifa eder mi etmez mi bilemem.

Fenerli Altay mı daha iyi yoksa Trabzonlu Uğurcan Çakır mı daha iyi kaleci.

Bu çocuların her ikisi de hem Milli Takım hem de ülkenin onuru için mücadele eden kardeşlerimiz.

Kötü de oynasalar iyi de oynasalar ve hangi takımın oyuncuları olursa olsun sonuna kadar desteklenmelidirler.

Bu çocukların her ikisi de bu ülkenin çocukları. Bu milletin evlatları. Her insan hata yapar. Dünyanın en iyi futbolcuları dahi hata yapabiliyor. Ancak bizde futbol kültürü çok farklı işliyor. İlk maçta Hollanda'yı 4-2 yendiğimiz maçta herkes süperdi ama geçen akşam ki Hollanda'ya farklı yenilince herkes kötü oldu. Biz toplum olarak eleştiri yapmasını dahi bilmiyoruz. Eleştiri yapıcı olursa anlam kazanır aksi eleştiriler yıkıcı olur.

Her ne olursa olsun bu çocukların her ikisi de bizim çocuklarımız. Hata da yapacaklar doğru da.. Önemli olan iyi günlerinde her ne kadar yanlarında oluyorsak kötü günlerinde de yanlarında olmak gerekiyor. Ülkenin futbol kalitesi açısından kalkınmasında il ayrımı yaparak bir futbolcuyu eleştirmek abesle iştigaldir.

Bu iki kardeşimiz hangi takımlarda oynarlarsa oynasın Türkiye'nin en iyi kalecileridir. Ve bu kardeşlerimiz bizim çocuklarımızdır...

Kimse kendi evladına hakaret etmez, onunla ilgili kötü öz etmez.

Şimdi soruyorum... Türkiye'n en iyi kalecisi kim?

Uğurcan Çakır mı Altay mı?

 

Selam ve dua

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar