Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

Ümit Özdağ ve Çirkin Siyaseti

Ümit Özdağ ve Çirkin Siyaseti

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen bir doğal afet ile deprem ile yüzleşiyor. Binlerce insan ölmüş ve yine on binlerce insan yaralı kurtarılmış. Bugün hala depremin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen enkazın altından canlı çıkmaya devam ediyor.

Türkiye'nin her yerinden deprem bölgesine gelip enkazdan canlı çıkarmaya çalışan onlarca STK var. Hepsi de bu büyük bir azim ile büyük bir gayret ile ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Tüm samimiyetimle ifade etmem gerekirse bu insanların hakkını hiç bir para ile ödeyemezsiniz.

Bir tarafta enkaz altından bir tek canlı çıkarmak için mücadele edenler olduğu gibi bir taraftanda "ben nasıl bu ortamda kaos çıkarırım" diye düşünen insanlarda var. Buna en güzel örnek Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı örnek gösterebiliriz.

Bir örümcek avını öyle bir ağları ile örer ki o avun kaçacak şansı olmaz. Suriyeliler de sanırım Ümit Özdağ için örümceğin ağları arasına aldığı av gibi olsa gerek. Bu kanıya nereden mi vardım? Şu an hatırlayamadığım bir şehirde gezerken bir çocuğu sevmiş ama ardından o çocuğun Suriyeli olduğunu öğrendiği an elini geri çekmişti. Bugünde deprem bölgesinde gezerken bir gencin Suriyeli olduğunu ve bir itfaiye erinin telefonunu çaldığını iddia etmişti.

O genç kameraların karşısına geçip Suriyeli olmadığını aksine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve o telefonunda kendisine ait olduğunu anlattı. Bu olay gerçekliğe kavuştuğu halde Ümit Özdağ katıldığı bir programda o gençten özür dileyeceğine asıl o gencin kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Yine aynı Ümit Özdağ öyle bir iddia ortaya attı ki yenilir yutulur cinsten değildi. Neymiş efendim, AFAD yetkilileri enkazın altından sadece Ak Partili olanları çıkarıyormuş. Hani insan bazen uçuk şeyler söyler ama bu kadar da olmaz, olamaz. Enkazın altından onlarca insan çıkarıldı. Hangisine "Sen hangi partilisin?" diye soruldu. Ya da yine enkaz altından onlarca bebek çıkarıldı. O bebekler de Ak Partili mi idi?

Ayıptır, günahtır. Bir genci hırsızlık ile suçlamak ve enkazdan sadece Ak Partililerin çıkarıldığını iddia etmek aklı selim bir insanın işi olmaması gerek. Bu yapılan siyaset olamaz. Bu ancak ve ancak Ümit Özdağ'ın yapmış olduğu çirkin siyaset olur.

Ümit Özdağ'ın yapacağı iki şey var. Birincisi o gençten ve de enkazda bir tane canlı çıkarmak adına kendi hayatlarını tehlikeye atan kurtarma ekiplerinin hepsinden özür dilemesi ya da ikinci olarak ise asla ve asla deprem bölgesine adım atmaması. En azından Sayın Özdağ milletinde moralini bozmamış olur.

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar