Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

VEFALI DOSTLAR BİRİKTİRMEK!

Geçen hafta İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sanat Evi’nde bir anma programı gerçekleştirildi. Programda 23 Nisan 2022 yılında rahmeti rahmana kavuşan şair Mehmet Sağlam sevenleri ve dostları tarafından yad edildi.

Rahmetlinin kızı Arzu Sağlam zorlanarak yaptığı konuşmasında emeği geçen ve programa katılan herkese teşekkür etti. Devamında Aşiyan mahlaslı şair Mehmet Sağlam’a ithafen dostları tarafından yazılan şiirler, yazarları Mehmet Alan, İbrahim Ünlü, Oktay Zerrin, Ahmet Çukur ve Hasan Akbaş tarafından okundu.

Daha sonra rahmetli Mehmet Sağlam’ın yazdığı şiirler, Ayşe Selen Atlı, Nermin Eker, Nurgül Kan, Tuba Devrim, Kazım Yılmaz, Alaeddin Dursun, Ahmet Al, Ramazan Yavuzarslan tarafından okundu.

İsa Kahraman ise güftesi Aşiyan’a ait parçaların bir kaçını sazı eşliğinde okudu ve birde sözleri kendisine ait olan ve dostu Mehmet Sağlam için yaptığı besteyi sazı eşliğinde seslendirdi.

Sunuculuğunu şair- yazar Doğan Kan beyin yaptığı programa Mehmet Sağlam’ın yakınları, sevenleri ve şiir dostları katıldı. Duygu dolu bir anma programı oldu. Vefa güzel bir duygu, bu kadar vefalı insanı bir arada görmek bizleri de mutlu etti.

Şu üç günlük dünyada insan bir eser bırakabiliyorsa ve vefalı dostlar biriktirebiliyorsa ne mutlu ona. Mehmet Sağlam Bey de bunu başarabilmiş bir insanmış bunu anma gecesinde gördük. Hem de her fikirden, her ideolojiden vefalı dostlar biriktirebilmiş. Ne mutlu ona ve onun gibilere.

Acem Tekkesini Kültür ve Sanat Evine çeviren İlkadım Belediye Başkanı Sayın Necattin Demirtaş’a, her kapısını çalışımızda taleplerimizi kabul eden Başkan Yardımcısı Sayın Şerif Mırık’a ve bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Kültür Müdürü Safa Çelebi’ye camiamız adına teşekkür ederiz.

Yazacak çok şey var ama rahmetli Mehmet Sağlam’ın bir şiirini sizlerle paylaşmak için kısa kesiyorum.

ANLATMAYA NE KALEM NE KELAM YETER

Ateş düştü bedene canan elinden,

Anarım geçen anları çok derinden,

Gözler şiir sözler aşk namelerinden,

Anlatmaya ne kalem ne kelam yeter.

 

Bakarım alemde hep seni görürüm,

Kaybolurum yollarda nasıl yürürüm,

Yüreğimi koy kalbine yoksa çürürüm,

Anlatmaya ne kalem ne kelam yeter.

 

Sinem aşkından doldu bak pâre pâre,

Zehir sun şifa diye içer bi çare,

Meftun oldu kalbim o ay yüzlü yâre,

Anlatmaya ne kalem ne kelam yeter.

 

Kara sevda inletir gönül sazımı,

Şaşırttırdı baharlarımı yazımı,

Aşiyanım çoğalan yürek sızımı,

Anlatmaya ne kalem ne kelam yeter.

 

Şiir: MEHMET SAĞLAM

 

Anma gecesinde sahneye çıkanlardan ismini atladığım varsa affola. Allah herkese böyle vefalı dostlar biriktirmeyi nasip etsin.

Adnan ÖZ

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar