Tevfik YAZICILAR

Tevfik YAZICILAR

Mail: [email protected]

Virüs Bahane, Vurgun Şahane

Virüs bahane, vurgun şahane desem kimse bana inanmaz tabiii. Ama bakın ben demiyorum. Uluslararası Yardım Kuruluşu Oxfam tutmuş “Eşitsizlik Virüsü” adında bir rapor hazırlamış. Raporda ne diyor biliyor musunuz?

"Pandemi esnasında, dünyada en zengin 10 kişinin toplam serveti 540 milyar dolar arttı". ifade aynen böyle. rapor devamında bu parayla dünyada herkese yetecek kadar aşı satın alınabileceğini ve yoksullaşmanın önüne geçilebileceğini de ortaya koyuyor.

Sadece bu değil elbette. Raporda, dünyanın en zengin bin kişisinin 9 ay içinde pandemi öncesindeki mali durumlarına kavuşabileceği, yoksullar için ise bu sürenin 10 yıla kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Hadiiii şimdi de bu kocaaaamaaann virüs vurgununu görmezden gelin bakalım.

Hadi rapordan kısa bir bilgi daha. Raporda 2020 yılında dünyadaki yoksulların sayısının 200 ila 500 milyon daha arttığı belirtiliyor. Sayı saymayı bilen herkes burda neler döndüğünü anlar elbette.

DİSK'in hazırladığı Türkiye’de Gelir Eşitsizliği ve Yoksulluk raporunda da, Türkiye’de halkın bir yılda yaklaşık 1.500 dolar fakirleştiği, yoksul sayısının %8,4 arttığı, her 10 kişiden 7’sinin borçlu olduğu belirtilmiş. Yetmemiş, Avrupa'da gelir eşitsizliğinin en çok olduğu ülkenin Türkiye olduğu ifade edilmiş. Daha da acı bişey var biliyor musunuz. Raporda, dünyada %9 olan çalışan yoksulluğu oranının Türkiye'de %14,4 olarak olduğu açıklanmış.

Çalış çalış ama yoksul ol. Sömürü düzenleri nasıl da işliyor değil mi ?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar