Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

YAZILMIŞ BÜTÜN DEPREM KİTAPLARI EKSİK!

“Deprem ile ilgili yazılmış bütün kitaplar eksik. Deprem ile ilgili yapılan bütün çalışmalar eksik. Neden mi? Çünkü bugünkü deprem bilimi sadece yerin ve denizin altını araştırıyor. Oysa depremin iklim ile yani yeryüzü ile de ilişkisi ve etkisi var. Biz etkisi olduğunu ispatladık.” diyor Deprem Tahmin Uzmanı Kadir Sütçü Bey.

Kadir Sütçü Beyi geçen Salı günü Antalya’dan Samsun’a davet ettik. Deprem ile ilgili bir televizyon programı yaptık ve gün boyu beraberdik. Çok ilginç tespitleri ve çalışmaları varmış.

Anlatılacak çok şey var ama önemli birkaçından bahsedeyim. “Neden deprem araştırmaya merak duydunuz?” diye sordum. 12 Kasım 1999 Düzce Depreminden bir gün önce bahçesinde karıncaların toplu halde öldüğünü fark etmiş ve deprem ile karıncaların ölümünün bir bağlantısı olabilir mi diye araştırmaya başlamış ve bağlantısının olduğunu tespit etmiş.

Depremin yeryüzüne, atmosfere, iklime etkisini merak etmiş ve bu yönde bir çalışma olmadığını fark etmiş. Yani bugünkü bilim insanlarının kabulüne göre deprem öncesi ve sonrası ile yeryüzüne yıkım dışında etki etmiyormuş. Bunun böyle olamayacağından hareketle araştırmış ve depremin bulutların hareketlerini yönlendirdiğini tespit etmiş ve dolayısıyla depremlerin rüzgarları ve sıcak ile soğuğu etkilediğini görmüş. Kadir Sütçü Bey bütün dünyadaki bulut ve deprem hareketlerini gözlemleyebilecek bir sisteme sahipmiş. Bu çalışmalarını bizlere gösterdi.

Ve fakat bütün gayretlerine rağmen, bütün mantıklı tespitlerine rağmen bunu mevcut bilim camiasına kabul ettirememiş. Neden mi? Sanırım sistem Dünya Sağlık Örgütü gibi çalışıyor. Bir güç depremi tarif ediyor. Etkilerini ve sonuçlarını belirliyor. Hiçbir bilim insanı bunun hilafına bir çalışma yapmaya cesaret edemiyor ya da yapmaya gerek duymuyor.

Biz bilim insanı değiliz fakat bilim zaten mevcudu yetersiz görüp araştırmayı ve çalışmayı gerektirir diye düşünüyoruz. O zaman depremlerden yeryüzüne çıkan gazlar ya da deprem sıcaklığı havaya neden etki etmesin ki? Bu bile araştırma yapmak için yeterli değil mi?

Kadir Sütçü Bey alaylı kabul edildiği için malum çevreler tarafından yok sayılsa da milletin nasıl ilgi gösterdiğine gelen mesajlardan ve telefonlardan biz şahit olduk. Çok ilginç ama TÜBİTAK’a sunduğu proje iddiaları boş olduğu için değil noktalama hatalarından kabul görmemiş.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar