Hüseyin LİKOĞLU

Hüseyin LİKOĞLU

Mail: [email protected]

Yenikapı ruhu ve ittifaklar

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin ardından tehlikenin farkına varanlar, siyasi görüş, düşünce, inanç ve farklılıklarını bir tarafa bırakarak, ülkenin geleceği etrafında bir araya geldiler. “Önce ülkem, sonra ülküm” anlayışı zihinlere hakim oldu.

Bunun en somut simgesi şüphesiz 7 Ağustos’ta Yenikapı Meydanı’nda siyasi parti gözetmeksizin milyonlarca insanın bir araya gelmesiydi. Yenikapı ruhu diye sembol hale gelen o tarihi mitinge CHP dahil birçok partinin liderleri davet edildi ve Sayın Kılıçdaroğlu da katıldı.

Aradan kısa zaman geçti, Kemal Kılıçdaroğlu farklı bir kulvara yöneldi. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimine “Tiyatro”, Fetullahçı hainlere karşı mücadele için 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL için ise “Darbe” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, mevcut Parlamenter Sistem’le Türkiye’nin içinde bulunduğu saldırıları göğüsleyemeyeceğini belirterek, AK Parti’ye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için “Getirin Anayasa değişikliği teklifinizi” dedi.

Bahçeli’nin bu teklifinden sonra saflar netleşmeye başladı. Anayasa değişikliği referandumda kabul edilmesinin ardından ittifaklar artık kaçınılmaz hale geldi. Çünkü artık iktidar için 50+1 gerekiyordu. Bu konuda da yine ilk hamle Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, gazetecilerin karşısına geçerek, “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Anayasa değişikliğiyle Erdoğan'sız AK Parti hayali görenler veya AK Parti’yi ele geçirme hesabı yapanlar, hayal kırıklığına uğradı. 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Erdoğan’ın arkasından iş çevirdiler, Erdoğan’ın seçilmesini engelleyemediler ve tası tarağı toplayıp gittiler.

FEYZİOĞLU’NUN ATANMASI BİRİLERİNİN YÜREĞİNE OTURDU

Eski defterleri karıştırmak için bunları hatırlatmadım. Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son Büyükelçiler Kararnamesi’yle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne büyükelçi olarak atanması, birilerinin yüreğine oturdu. Metin Feyzioğlu’nun geçmişte söylediklerini, yaptıklarını hatırlatarak, hakarete varan değerlendirmelerde bulunuyorlar.

Feyzioğlu şokunu daha atlatamadan yeni bir haberle sarsıldılar. CHP’den vekil seçilen ve yaşanan süreçlerden sonra istifa ederek önce Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi’ne geçen, oradan da ayrılarak bir süredir bağımsız olan Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılması haberi yüreklerine indi.

Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde FETÖ’nün kumpaslarına maruz kaldı. Askerlik hayatı bitirildi. Çelebi’nin hem bu durumunu hem de eski söylemlerini aynı Feyzioğlu’nda olduğu gibi dillerine dolayanlar linç kampanyası başlattılar.

Herkesin eleştiri hakkı saklıdır, isteyen istediğini eleştirir, ancak bunu yuvarlak masa müdavimleri yaparsa o zaman sorarlar: “Sizi bir araya getiren şey nedir?” CHP’nin, İYİ Parti’nin, Saadet Partisi’nin Demokrat Parti’nin, HDP’nin ve AK Parti’den ayrılanların bir masa etrafında toplanmasını normal bulan zihniyet, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasını, Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanmasını kavrayamıyor.

YENİKAPI RUHU DİPDİRİ VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Asıl sorulması gereken, yuvarlak masanın 6’lısı ve görünmeyen ayaklarını yan yana getiren şey nedir?.. “Tayyip Erdoğan karşıtlığı” tek başına bu sorunun cevabı olamaz. Evet Tayyip Erdoğan karşıtlığı yuvarlak masanın motivasyon kaynağı, ama asıl sebebin başka olduğuna hiç kimsenin şüphesi yok.

Halbuki 15 Temmuz sonrası hem Feyzioğlu’nun hem de Mehmet Ali Çelebi’nin neler söylediğini, neler yaptığını, hangi tavrı aldıklarını görebilseler hiç şaşırmalarına gerek kalmayacak. 15 Temmuz’dan sonra oluşan Yenikapı ruhu dipdiri varlığını sürdürüyor ve Cumhur İttifakı o ruh doğrultusunda mücadelesine devam ediyor.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar