Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

Zincirler Kırıldı, Ayasofya Açıldı

Zincirler kırılsın

Ayasofya açılsın

 

Daha 13 - 14 yaşlarında girmiştim Milli Görüş davasının içine. Belki o zamanlar çocuktuk ve belki çok şeyin de farkında da değildik. Ancak şunu iyi biliyorduk ki Ayasofya mahsun, Ayasofya öksüz, Ayasofya zincirlere vurulmuştu. Hatta Ayasofya esir bir asker gibi elleri kelepçeli ayakları da prangalıydı.

 

Daha o zamanlarda meydanlarda gür bir ses ile milyonlarca insan "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" diye sloganlar atıyordu.

 

Şunu hiç bir zaman unutmamak lazım, meydanlara milyonları toplayan, ömrünü İslam davasına adamış koca yürekli bir mücahit vardı. O Mücahid Erbakan'dı. Her seferinde ve her anına Ayasofya'nın özgürlüğüne kavuşması için bütün mücadelesini bu hak davada harcamış bir koca yürekti.

 

Artık her mitingde Ayasofya için sloganlar atılırken yüreklerden de Mücahit Erbakan sözleri dillerden dökülüyordu. Rahmetli Erbakan hoca bugünü gerçekten görmeliydi. Ayasofya'nın tekrar ve yeniden camii olarak hizmet vermesi için bu davada ter dökmüştür.

 

Ne diyordu Erbakan Hocam "Ayasofya Hakk'ın batıla galebe gelmesidir" diyordu. Evet Ayasofya Camii zalime, ve düşmana atılacak en iyi tokattı.

 

...Ve bugün, işte Ayasofya ellerindeki kelepçeden, ayaklarındaki prangalardan kurtulmuş, özgürlüğüne kavuşmuş bir asker gibi.

 

Artık sen özgürsün Ayasofya... Düne kadar meydanlardan bağırdığımız Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın sloganları yerine artık tekbirlerle ALLAH-U EKBER nidaları yükselecek arşa kadar.

 

Bugün burada herkes olacak... İstanbul'u İslam beldesi yapan Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri'de olacak. 90 yaşında İstanbul'u fethetmeye gelen Eyyüb-el Ensari Hazretleri'de olacak. Benim peygamberim sesten rahatsız olmasın diye tren raylarının altına keçe döşettiren Sultan Abdulhamid Han Hazretleri'de olacak, Mehmed Zait Kotku Hazretleri, Bediuzzaman Hazretleri, Süleyman Tunahan Hazretleri, Şeyh Yasinler, Şeyh Şamiller de olacak, ve o gün Ayasofya Camii'nde "Ayasofya açılacak... Hem de öylesine açılacak ki, kaybedilen bütün mânalar, zincire vurulmuş masumlar gibi onun içinden fırlayacak!.. Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek..." diyen Necip Fazıl Kısakürek'de olacak, Ayasofya Hakk'ın batıla galebe gelmesidir diyen merhum Necmettin Erbakan Hoca da orada olacak...

 

...Ve zinciler kırıldı, Ayasofya açıldı Elhamdulillah.

 

Selam ve dua ile...

Makale Yorumları

  • Naz demir25-07-2020 00:47

    Yüreğine sağlık muhterem başkanım...Ne güzel beyan edilmiş satırlarda Erbakan hocamın mukaddesata sevdası

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar