BAKAN KURUM: BİLİM ÜSKÜDAR MERKEZİMİZLE; SİZLERİN BİRER BİLİM İNSANI BİRER MUCİT OLARAK YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAKAN KURUM: BİLİM ÜSKÜDAR MERKEZİMİZLE; SİZLERİN BİRER BİLİM İNSANI BİRER MUCİT OLARAK YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Abone ol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Bilim Merkezi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında, “Hep birlikte İstanbul'umuzu güçlü hale getireceğiz. Bugün itibariyle ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına İstanbul’dan 452 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Dörtle çarptığınızda yaklaşık 1 milyon 800 bin kardeşim devletine, liderine güvendiğini bu başvuruyla gösteriyor. El ele vereceğiz, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz… Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Bilim Üsküdar Merkezimizle; sizlerin birer bilim insanı birer mucit olarak yetişmesine katkı sağlayacağız. Astronomiden uzay ve havacılığa, teknolojiden matematiğe, doğa bilimlerinden tasarıma farklı farklı atölyelerle eğitim alabileceksiniz…” ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olan Üsküdar Bilim Merkezi Açılış Töreni’ne katılarak vatandaşlara hitap etti.

Gençlerin geleceği için eğitimden sağlığa, kültürden sanata, teknolojiden istihdama, spordan çevre ve şehirciliğe kadar binlerce proje gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Kurum, “Sizlerin geleceği için attığımız adımları hiçbir zaman yeterli görmedik. Her geçen gün sizler için çok daha güzel adımları atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar” yaklaşımıyla hazırlanan AK Parti seçim beyannamemizi açıkladılar. Kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız! Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız! Gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz! Sizlere daha iyi bir gelecek inşa etmek için gece demeden gündüz demeden çalışmaya, sizlere her yerde ve her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz!” diye konuştu.

“Bilim Üsküdar Merkezimizle; sizlerin birer bilim insanı birer mucit olarak yetişmesine katkı sağlayacağız”

Gençlere ne kadar yatırım yapılsa az kalacağını belirten Bakan Kurum, “Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Bilim Üsküdar Merkezimizle; sizlerin birer bilim insanı birer mucit olarak yetişmesine katkı sağlayacağız. Astronomiden uzay ve havacılığa, teknolojiden matematiğe, doğa bilimlerinden tasarıma farklı farklı atölyelerle eğitim alabileceksiniz. Teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek için Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında alacağınız eğitimlerle tasarımdan üretime, siber güvenlikten ileri robotiğe 11 farklı modülde kendinizi geliştirmeye fırsatı yakalamış olacaksınız. Beş bin kitap ve 26 bin elektronik kaynağa sahip kütüphanemiz 7/24 sizlerin emrinde olacak, hizmetinde olacak.” diye konuştu.

“Gençlerimizin, yavrularımızın TEKNOFEST’e gitmesini engellemek, ulaşımını durdurmak, yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar”

Bakan Kurum, TEKNOFEST gençliğine güvendiklerini vurgulayarak, “Siz hiç merak etmeyin; birileri sizlere güvenmeyip ülkenin istikbalini ABD’de arasa da biz daima Türk gençliğiyle yol yürümeye devam edeceğiz! Gençlik merkezlerimizle, teknoloji festivallerimizle, millet bahçelerimizle, her türlü imkânımızla daima sizlerin destekçisi olacağız, önünü açacağız! Bu ülkeyi yarınlara taşıyacak sizlere bakınca gördüğümüz şey azimdir, kararlılıktır, sevdadır. Karşımda gördüğüm TEKNOFEST Kuşağı bu ülkenin istikbalidir. Biz size inanıyoruz, güveniyoruz! Ama bunu hazmedemeyenler, kıskananlar oldu. Daha dün İHA’larımızı, SİHA’larımızı, TOGG’umuzu görmek isteyen yüz binlerce gencimiz, kardeşimiz için metroları çalıştırmadılar, ulaşım hatlarını durdurdular. Gençlerimizin, yavrularımızın TEKNOFEST’e gitmesini engellemek, ulaşımını durdurmak, yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar. Varsın onlar; dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivaline gelen gençlere dahi zorluk çıkartsınlar! Gençlerimiz kendi istikbalini çizmeye devam edecek! Biz de gençlerimize güvenmeye devam edeceğiz! Gençlerimiz için, sizler için, evlatlarımız için nice teknoloji üslerini hizmete almaya devam edeceğiz! İşte biz TEKNOFEST gençlerimize güveniyoruz! Bu ülkenin İstikbalini göklere çıkaracak sizlere güveniyoruz!” şeklinde konuştu.

“‘Yarısı Bizden” kampanyasına bugün itibariyle 452 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı”

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin yeniden ayağa kalması için hızlı bir şekilde ilk etapta 319 bin, toplamda 650 bin konutun bitirileceğini söyledi. Başka acıların daha yaşanmasını istemediklerini söyleyen Bakan Kurum, “Başka ocaklara ateş düşsün istemiyoruz. O yüzden de Ramazan Bayramı'nın birinci günü 'Büyük İstanbul Dönüşümü' dedik, 'Yarısı Bizden, Yarısı Devletinizden' dedik.  Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziosmanpaşa'da bunu müjdeledi. İlk temeli orada attık. Gaziosmanpaşa'da Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm dedik. Bugüne kadar bizim vaatlerimiz, bizim projelerimiz, meydanda söyleyip tutmayanlardan değil, boş vaat verenlerden değil. Biz sözü namus görüyoruz. Sözümüzün arkasından koşuyoruz. Eserlerin İstanbul'u için çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm kampanyası kapsamında bugüne kadar 3.3 milyon konutumuzu yeniledik. 695 bin konutu İstanbul'da yeniledik.  Büyük İstanbul Dönüşümü için inşallah el ele vereceğiz. Bu kapsamda inşaatı TOKİ başkanlığıyla yapıyoruz. 200 bin konutu yerinde dönüştürüyoruz. 750 bin liraya 2+1 konutları kalan tutarı da devletimiz ödemek suretiyle vatandaşlarımız yüzde 10 peşinat vererek, 10 yıl vadede 5 bin 625 liradan taksitle ödeyecek. Hep birlikte İstanbul'umuzu güçlü hale getireceğiz. Yarısı Bizden kampanyasına bugün itibariyle 452 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Dörtle çarptığınızda yaklaşık 1 milyon 800 bin kardeşim devletine, liderine güvendiğini bu başvuruyla gösteriyor. El ele vereceğiz, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Üsküdar'ımızda da 23 bin bağımsız bölümümüz, Yarısı Bizden kampanyasına başvuru yaptı.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan'dan oy oranıyla ilgili açıklama: Son bir kaç haftada destek arttıÖnceki Haber

Fatih Erbakan'dan oy oranıyla ilgili açı...

Londra'da Sağlık Turizmi Semineri yapıldıSonraki Haber

Londra'da Sağlık Turizmi Semineri yapıld...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar