CHP'nin reklamını yayınlayan medya dolandırıldı! İlan var ücret yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'nin reklamını yayınlayan medya dolandırıldı! İlan var ücret yok
Abone ol
CHP’nin seçim reklamlarını yayınlayan medya kuruluşlarını dolandırdığı ortaya çıktı. Depremden etkilenen şehirler arasında yer alan ve Cumhur İttifakı'nın ezici zafer elde ettiği Elazığ'da CHP medyayı bakın nasıl cezalandırdı...

CHP’nin HDP destekli cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları, vaatlerini yerine getirmemeye daha seçilmeden başladı. 14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun ve milletvekili adaylarının reklamlarını yayınlayan medya kuruluşlarının dolandırıldığı ortaya çıktı.

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol’un 14 Mayıs öncesi boy boy ilanlarına yer veren yerel medya kuruluşlarına söz verilen ödemenin yapılmadığı, ücretin tahsili için kendilerine ulaşmak isteyen gazetecilerin engellendiği belirtildi.

Elazığ’ın köklü yayın organlarından El-Aziz gazetesinin internet sitesinde yayınlanan CHP’nin seçim reklamlarının ücretinin tek seferde ödeneceği ancak daha sonra söz verilen ödemelerin yapılmadığı belirtildi. Ödemelerin diğer medya kuruluşlarına da yapılmadığı ifade edildi.

DOLANDIRICILIK!

Konuya ilişkin açıklama yapan El-Aziz gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Geçkil, şunları kaydetti:

“CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol seçim kampanyası sırasında gazetemiz El-Aziz'de yayınlanan ilanlarının karşılığı bizimle pazarlık yaptığı meblağın bir kısmını seçime bir hafta kala ödeyeceğini söyledi. Seçimin üzerinden 12 gün geçti ödemedi. Telefonlarımıza da bakmıyor. Öğrendik ki bunu diğer gazetelere de yapmış. Bu bir dolandırıcılık mı değil mi kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

REKLAM BEDELİNİ İSTEYENİ ENGELLEMİŞ!

CHP’nin reklam dolandırıcılığıyla ilgili El-Aziz’de yayınlanan "Yani resmen dolandırıldık" başlıklı haberde ise şu bilgiler paylaşıldı:

“14 Mayıs ilk tur seçimleri öncesinde pek çok parti ve siyasi adayla yaptığımız gibi CHP milletvekili ve adayı Gürsel Erol’la da kendilerinden gelen talep üzerine bir reklam anlaşması yaptık. Meblağın tamamının tek seferde ödenmesi üzerine anlaşılmasına rağmen ilk ödeme yapılırken bir kısmı 14 Mayıs seçimlerinden bir hafta öncesinde ödenecek diye taraflarından bilgi verildi. Sorun etmedik.

Ancak 14 Mayıs seçimleri yapıldı üzerinden 12 gün geçti halen daha ödemeyi alamadık. Hadi bu kısmı da geçtik, muhatabımız artık telefonlarımıza bile cevap vermemeye başladı. En son Whatsapp’tan bile engellemişti. Sizce bu tavır normal mi?”

CHP BU TABLOYU MU HAZMEDEMEDİ?

CHP'nin reklamlarını yayınlayan gazetelere ilan parasını ödemediği Elazığ'da Cumhur İttifakı sandıklardan ezici zsferle ayrılmıştı.

Depremden ağır etkilenen 11 şehir arasında yer alan Elazığ’da 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde CHP hüsran yaşamıştı. Elazığ seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan %67.18, CHP’li Kılıçdaroğlu %28.24 oy almıştı. Milletvekili genel seçimlerinde sandıklardan Cumhur İttifakı’na %55, Millet İttifakı’na %23’lük destek çıkmıştı.

AK Parti %40,25, CHP %20,61, MHP %11,48, HDP/YSP %7,03, Yeniden Refah %3,70, bağımsız aday %9,63 oranında oy almıştı.

İlçe bazında ise 11 ilçenin 10’unda AK Parti, 1’inde HDP/YSP birinci parti olmuştu.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmamoğlu'nun hakaretler yağdırıp "alın bunu buradan" dediği esnaf konuştuÖnceki Haber

İmamoğlu'nun hakaretler yağdırıp "alın b...

İşte Kılıçdaroğlu'nun oy için unuttuğu 'Erbakan'a zindan' imzasıSonraki Haber

İşte Kılıçdaroğlu'nun oy için unuttuğu '...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar