Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirvede konuştu: Aile meclisimiz güçlendi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirvede konuştu: Aile meclisimiz güçlendi!
Abone ol
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında konuştu. Erdoğan, "KKTC'nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz güçlendi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında konuştu. Türkiye’de yaşanan depremler zirvenin öncelikli gündemi olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KKTC'nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz güçlendi." açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"14 MİLYON VATANDAŞIMIZ DOĞRUDAN ETKİLENDİ"

Zirvenin düzenlenmesi için çağrıda bulunan Aliyev'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın gözlemi üyesi KKTC'nin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın aramızda bulunmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut olduğunu göstermiş olacağız. 11 şehir eşine az rastlanır afetle sarsıldı. 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilenirken 49 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 

"ATA YADİGARİ ÇADIRLAR VATANDAŞLARIMIZA YUVA OLDU"

Bugünkü zirvemizle Türk dünyasının tek yürek tek vücut olduğunu en üst düzeyde bir kez daha göstermiş olacağız. Dost ve kardeş ülkelerin de desteğiyle deprem bölgemizi kısa sürede ayağa kaldıracağız. Bu afetler karşısında eldeki imkanlar yetersiz kalıyor.

Gönderdiğiniz ata yadigarı çadırlar vatandaşlarımıza yuva oldu. 

En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleri birçok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı. Yaralılarımızı tedavi ettiniz. Aziz milletimiz bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır.

AB Komisyonu ve Dönem Başkanı İsveç'te 20 Mart'ta uluslararası bağışlar düzenlenecek. Afetler ve etkileriyle mücadelede çok taraflı iş birliklerimizi artırmamız aşikardır. Aralık ayında İçişleri Bakanlığımızın ev sahipliğinde Ankara'da Bakanlar Toplantısı gerçekleştirildi.

"BİR YIL İÇİNDE 319 BİN KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK"

Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 319 bin, toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.

Afetler ve etkileriyle mücadele işbirliğimizi artırmamız gerektiği aşikardır.

Türk yatırım fonu sayesinde yatırımlara ve yenilenebilir enerji çalışmalarına destek sağlanacak.

KKTC'nin aramıza katılmasıyla aile meclisimiz güçlendi.

2021 yılındaki İstanbul Zirvesi'ndeki mutabık kaldığımız dayanıklı ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

TDT olarak bölgesel ulaştırma ve tedarik zincirlerinin geliştirilmesi yanında enerji güvenliğinin sağlanmasında da stratejik rol üstleneceğimize inanıyorum.

UKRAYNA - RUSYA SAVAŞI

"Ukrayna'daki savaşın bir an önce adil ve kalıcı bir barışla sonlandırılması için diplomatik girişimlerimiz başından beri devam ediyor. Tarafları müzakere masasına geri döndürme gayretlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Putin ve Zelenskiy ile düzenli temas halindeyim.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI OLAĞANÜSTÜ ZİRVE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirve Toplantısı'na katıldı.

Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağ 4), Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev (sol 3), Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov (sağ 3), Dönem Başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (sol 4) ile gözlemci ülkeleri temsilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar (sağda), Macaristan Başbakanı Viktor Orban (solda) ve Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov (sol 2) da katıldı.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komşu Terörü yine İş BaşındaÖnceki Haber

Komşu Terörü yine İş Başında

Bolu'da 4,8 büyüklüğünde depremSonraki Haber

Bolu'da 4,8 büyüklüğünde deprem

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar