Komşu Terörü yine İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Bolu İli Gerede İlçesi Kürkçüler Köyünde iddiaya göre Komşu M.B'nin evlerinin yan arsasına yasal mevzuata göre aykırı yapılan binaya itiraz ettikleri gerekçesiyle İlyas Dinçer ve Hakkı Dinçer kardeşleri çıkan kavgada bıçakla yaraladı. Baba Ali Dinçer ve Dinçer kardeşleri ise ölümle Tehdit etti.

"Baba Ali Dinçer ve oglu Hakkı Dinçer'i ölümle Tehdit ettiler."

Konuyla ilgili bilgi veren  Ali Dinçer "Yaşlı ve Kanser Hastası bulunduğu köy evimizin bitişiğine ev yapmak isteyen Komşumuz M.B. İnşaat başlattı. Bizde yıllar önce yaptığımız evimizi yasal yönetmenliğe uygun olarak inşaa ettiğimizi aynı hassasiyeti kendisinden beklediğimizi söyledik. 

 
Daha sonra bina inşaatını yasal mevzuatın dışına çıkarak bizimde yaşadığımız evimizin mahremiyetini ihlal edecek şekilde imar yasasına aykırı bir şekilde inşaa etmeye başladılar. Gerekli yasal uyarılarımızı yaptık yinede dinlemediler. İlçedeki siyasileri tanıdıklarını söyleyerek "istediğiniz yere şikayet edin biz bu inşaatı yaparız." şeklinde tehditvarı söylemlerde bulundular. Konuşmak için yanlarına gittiğimizde bıçakla yaraladılar konu adliyeye intikal etti. Şikayetlerimizi geri almamız için bize baskılar yapıldı. Belediye ve İl özel idaresine gittik, Kaymakamlığa gittik bir sonuç alamadık üstelik biz suçluymuş gibi muamele gördük.komşumuz M.B. Baba Ali Dinçer oglu Hakkı Dinçer'i ölümle Tehdit ettiler."

Ali Dinçer:
" Bolu İli Gerede İlçesi Kürkçüler Köyü 1211 nolu parselde bulunan ev bizimdir. 1209 nolu parselde bulunan komşumuz M.B. ruhsata aykırı şekilde inşaatına başlamıştır.

Kendisine komşu parselden çekme mesafesine uymamasının komşuluk hukukuna aykırı oduğunu, özel hayatımızı olumsuz etkileyeceğini, mahremiyet sınırlarımızın ihlal edildiğini, evimizin güneşinin kesileceğini, netice olarak bu durumdan mağdur olacağımızı, inşaat çalışmasını projeye ve yönetmeliğe uygun hale getirmesini söyledik. Ancak cevaben hiçbir şekilde kararından dönmeyeceğini yapının mevcut haliyle inşaatına devam edeceğini, bizim bu duruma müdahale edemeyeceğimizi söyledi. Bunun üzerine Bolu İl Özel İdaresine şikayette bulunduk, Gerede İlçe Özel İdaresince 07/07/2021 tarihinde yapılan mühürleme işleminin ardından söz konusu inşaat için yıkım kararı çıktı. M.B. alınan yıkım kararına Bolu İl İdare Mahkemesine itirazı sonucunda Gerede Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi tarafından yapı tatil zabıtlarının usulüne uygun olarak düzenlenmemesi ve Bolu İl Özel idaresi Hukuk Müşavirliğinin yapmış olduğu savunmada, alınan yıkım kararıyla ilgili mahkemenin istediği gerekli bilgi ve belgeleri dayanak göstermemesi sebebiyle yıkım kararı iptal edilmiştir  Ancak yıkım kararının iptal edilmesi yapılan inşaat çalışmasının kanuna aykırılığın olmayışından kaynaklı değil, tutanakların usulsüz düzenlemesi ve Bolu İl Özel İdaresi Hukuk Müşavirliğince yapılan mühürleme işlemine yeterli dayanak gösterilmemesindendir. Bu sebeple İmar Kanununun 32. Maddesinin 4. fıkrasına aykırılık ortadan kalkmadığından yapı ruhsatı yenilenmemiş ve halen kaçak yapı hükmündedir.
Ancak komşumuz M.B. İdare mahkemesinin aldığı karara istinaden yapı ruhsatını yenilemediği halde kaçak inşaat çalışmasına devam etmiştir. Bunun üzerine Gerede Kaymakamlığına hem ilçe özel idarenin harekete geçirilmesi, hem de önleyici kolluk gücü olan jandarma teşkilatının harekete geçirilmesi için vermiş olduğumuz dilekçemize rağmen kaçak inşaatta çalışma durdurulmamıştır. (TCK Madde 184 birinci fıkranın gerekçesinde belirtildiği üzere, çalışan personeller hakkında işlem yapılmaktan imtina edilmiştir.) Geçen bir yıllık süre içersinde kaçak yapı inşaatı tamamlanma aşamasına gelmiştir.


Gerede İlçe Özel İdaresince yapılan ikinci mühürleme işlemi bariz bir şekilde 1 mt. kadar düşürülen çekme mesafesi ihlali yanlış ölçüm yapılarak 1.65 mt. olarak tutanağa yansıtılmış, ikinci defa durdurulmuştur yerine 42. defa durdurulmuştur yazılmıştır. Üçüncü mühürleme  işleminde de yine aynı hata yapılarak tutanaklar ciddiyetten uzak bariz usul hataları ile düzenlenmiştir. 24/05/2022 tarihinde düzenlenen yapı tatil zabıtlarının kanunen 10 iş günü içerisinde (5302 sayılı kanunun 57. Maddesi gereğince) Bolu il Özel İdaresi Encümenine tekrar yıkım kararı alınması ve para cezası uygulanması için bilgilendirilmesi gerekirken ilgili makama gerekli bilgilendirme yapılmamıştır. Bunun üzerine Gerede Kaymakamlığına 01/07/2022 ve 08/07/2022 tarihlerinde İkinci ve üçüncü mühürleme işlemine binaen Bolu il Özel İdaresi Encümenin (5302 sayılı kanunun 57. Maddesi gereğince) 10 iş günü içersinde yıkım kararı ve para cezasını uygulaması için dilekçe verdim." dedi.

Kaynak : Turkish Press


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müslüman Kadınlar Sanat FestivaliÖnceki Haber

Müslüman Kadınlar Sanat Festivali

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirvede konuştu: Aile meclisimiz güçlendi!Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirvede kon...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar