Erakan’dan Akşener’e: “Bebek katili İsrail ile mücahitler ordusu Hamas’ı bir tutmak nasıl bir akıl tutulmasıdır!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erakan’dan Akşener’e: “Bebek katili İsrail ile mücahitler ordusu Hamas’ı bir tutmak nasıl bir akıl tutulmasıdır!”
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘Hamas ile İsrail terörü aynı şeydir’ sözlerine sert tepki göstererek, “Türkiye’deki bazı akıllılar çıkmış bebek katili İsrail’i Hamas ile bir tutuyor. Ümmetin onurunu kurtarmaya çalışan mücahitler ordusu Hamas ile katil Siyonist rejimi bir tutmak nasıl bir vicdanın eseridir. Nasıl bir akıl ve mantıktır. Muhalefetin bazı çok önemli isimlerinde bile bu vicdan ve akıl tutulmasını görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Kasım Ayı Aylık Olağan İl Başkanları öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yeniden Refah Partisi 300 bin üyeyi aştı

Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin ekim ayında rekor kırarak 23 bin üye kaydettiğini, üye sayısında 300 bini aştıklarını ve son 2 ayda kaydedilen 45 bin üye ve yüzde 20’ye yakın büyüme ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduklarını söyledi.

‘ABD, AB ve BM Gazze’deki soykırımın suç ortaklarıdır’

Başta ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin Gazze’de işlenen soykırıma ortak olduğunu belirten Erbakan, “Hep birlikte gördük ki, bu kadar açık bir insanlık suçu, böyle bir katliam karşısında bile BM Genel Kurulu’nda oylanan ateşkes çağrısı kararı için Avusturya, Macaristan, Hırvatistan, Çekya İsrail’in lehinde oy kullanıyor. İtalya, Bulgaristan, Danimarka, GKRY, Yunanistan, Finlandiya, Almanya, Hollanda, Polonya, İsveç, İngiltere de çekimser oy kullanarak dolaylı olarak İsrail’e destek veriyor. İngiltere Başbakanı Sunak hemen İsrail’e koşup Siyonist rejime desteğini bildiriyor. “Ülkemizde Hamas’ı destekleyenlerden hesap soracağız” diyor. İngiltere Bilim ve Teknoloji Bakanı yardımcısı Paul Bristow, ‘ateşkes yapılmalıdır’ dediği için, Başbakan Sunak tarafından görevden alınıyor. Yine  İngiltere  İsrail’e destek için Akdeniz’e iki savaş gemisi gönderdi. Almanya, İsviçre, Avusturya, Macaristan ve Fransa’da  Filistin’e destek gösterileri yasaklandı. Almanya İçişleri Bakanı Hamas’ı destekleyenlerin sınır dışı edilmesi çağrısında bulunuyor. İskoçya ligindeki futbol kulübü Celtic’in taraftarları maçta Filistin bayrağı açtığı için UEFA Celtic kulübüne ceza kesiyor. İşte Merhum Erbakan Hocamız; ‘AB yoktur, Siyonizm vardır. Arkasındaki asıl güç Siyonizm’dir’ derken işte bunları kastediyordu.”

ABD kurulduğu günden beri Siyonizm’in emrinde

ABD’nin kurulduğu günden beri Siyonizm’in emrinde olduğunu söyleyen Erbakan, ABD’nin katliamların başından beri İsrail’e açık destek verdiğini özel kuvvetlerini, uçak gemilerini gönderdiğini kaydetti.

‘Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliği mutlaka kurulmalıdır’

“Birleşmiş Milletler,  NATO,  İİT  hiçbir işe yaramaz İslam Birliği, D-60, İslam ülkeleri BM’i,  İslam Barış Gücü mutlaka kurulmalıdır” diyen Erbakan, bunlar kurulmazsa Gazze’de yaşanan katliamın benzerinin İran’da da Türkiye’de de yaşanmaması için Türkiye öncülüğünde D-60’ın taşlarının en kısa zamanda döşenmesi gerektiğini belirtti:

“Amerika’nın ve İsrail’in yörüngesinden çıkamayan tüm bu kuruluşlar yerine,  yeni askeri ve siyasi birliklerin kurulması gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde gördük. İslam Birliği’nin acilen tesis edilmesi gerektiğini bir kez daha gördük!”

‘Gazze tezkeresi bir an önce TBMM’de oylanmalıdır’

7 Ekim’den bu yana başta Türkiye’deki iktidar olmak üzere, Müslüman ülkelerin yöneticilerine Siyonist Rejimin Gazze’deki zulmünün durdurulması için somut adımlar atılması, yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunduklarını hatırlatan Erbakan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Maalesef bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı ve zulüm bütün dehşetiyle devam ediyor. Bugün de diyoruz ki, en azından oradaki masum sivillere insani yardımları ulaştıralım. Bu doğrultuda Yeniden Refah partisi milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurduk. Bu talebimizin bir an evvel Meclis’te oylanmasını ve Meclis’te temsil edilen tüm partilerin desteğiyle Meclisimiz’in bu yönde bir karar almasını istiyoruz.”

Akşener’e ‘Hamas’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta TBMM Grup Toplantısı’nda “Hamas ile İsrail terörü aynı şeydir” sözlerine de sert yanıt veren Erbakan, “BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bile; “Hamas saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız.  Filistin halkı yıllardır boğucu bir işgale maruz kalıyor” diyor. Bazı Yahudi gruplar bile Hamas’ın mücadelesine destek verip,  Siyonist İsrail’i telin ediyor… Bizim içimizdeki bazı akıllılar da kalkıp Hamas’la bebek katili İsrail’i bir tutmaya çalışıyor… Ümmetin onurunu kurtarmaya çalışan mücahitler ordusu Hamas ile katil Siyonist rejimi bir tutmak nasıl bir vicdanın eseridir. Nasıl bir akıl ve mantıktır. Muhalefetin bazı çok önemli isimlerinde bile bu vicdan ve akıl tutulmasını görüyoruz. İğneyi kendinizi çuvaldızı da başkasına batırın. Bin kilometre uzaktan, konforlu mekanlarınızdan ahkam kesmek kolay tabi.

75 senedir Filistin halkına yapılan zulmün 10’da 1’i size yapılsa siz neler yapardınız kim bilir?” Dedi.

Genel Başkan Erbakan, konuşma sonunda AK Parti ve Genç Parti’den partiye yeni katılan önemli isimlere de   rozetlerini taktı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştüÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhu...

Burger King bayrakları Darıca'da indirildiSonraki Haber

Burger King bayrakları Darıca'da indiril...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar