Erbakan iktidara yüklendi: Ne adalet kaldı ne kalkınma!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erbakan iktidara yüklendi: Ne adalet kaldı ne kalkınma!
Abone ol
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan iktidara sert eleştiriler: "Gelmiş olduğumuz noktada 20 senelik Ak Parti iktidarının sonunda kalkınmış olan milletimiz ve ülkemiz değildir; kalkınmış olan İmtiyazlı holdingler ve dolar milyarderleridir. Partinin ismini 'Adalet ve Kalkınma' Partisi koydular, '3Y' ile mücadele edeceğiz yani “Yoksulluk-Yolsuzluk-Yasaklar”ı ortadan kaldıracağız' dediler, gelinen noktada; Ne Adalet kaldı, ne Kalkınma kaldı, '3Y' de devam ediyor, hatta artarak devam ediyor…"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kilis Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde iktidara yüklendi.

Erbakan KPSS adaletsizliğine böyle isyan etti

AK Parti'nin kimseye nasip olmayacak yetki ve güçle 20 sene tek başına iktidarda kaldığını hatırlatan Erbakan, "Gelinen noktada kalkınmadan ve adaletten eser kalmamış. İşte KPSS mülakat mağdurları? KPSS’de 95 puan yüksek almış kaç tane insanımızı mülakatta 40-50 puan verip eliyorsun! Nerede kaldı bizim medeniyetimiz, nerede kaldı bizim inancımız? Bizim inancımıza göre, Milli Görüş’e göre sen bırak başka partiden olanı başka dinden olana bile haksızlık ve adaletsizlik yapamazsın. Ateistin, Yahudi’nin dahi hakkını yiyemezsin. 'Kul hakkı' demek sadece kendi partili olanın hakkını yemek değil Müslüman olsun olmasın başka insanın bile hakkına riayet etmek demektir. Bu ülkede kime sorsanız ehliyete liyakate önem veriliyor mu bileğinin hakkı alnının teriyle bir yere gelmen mümkün mü diye sorsanız size diyecektir ki ne gezer kardeşim!? Bu ülkede istersen3 tane üniversite diploman, yüksek lisansın, doktoran, yabancı dilin, tecrüben herşeyin olsun, İktidarın adamı değilsen torpilin yoksabir yere gelmen mümkün değil. Ancak diğer taraftan iktidarın adamıysan, diplomaya bile gerek yok, işin hazır, hatta 3 maaşın, 5 maaşın, 7 maaşın hazır! İşte adalette gelinen nokta budur. " şeklinde konuştu.

Halkımızın yüzde 85'i yoksulluk sınırının altında

İktidarın 'Yoksullukla' mücadelede de sınıfta kaldığını vurgulayan Erbakan konuşmasına şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının verilerine göre bir senede 7 milyon hane sosyal yardıma alıyor. Bunun manası aileleriyle birlikte yaklaşık 30 milyon insanımız sosyal yardıma muhtaç hale gelmiş.Bu nüfusun neredeyse yüzde 40'ına tekabül ediyor. 'Sosyal yardımları 15 kat arttırdık' diye bir de marifetmiş gibi bununla övünüyorlar. Yine aynı bakanlığın açıkladığı rakamlara göre 1,2 milyon hane gıda yardımına muhtaç durumda. Enerji Bakanlığı'nın açıklamasına göre ise 2020 yılında 3,7 milyon abonenin elektriği kesildi faturasını ödeyemediği için. Bu istatistikler bu rakamlar Afrika ülkelerinde değil ülkemizden bahsediyoruz. Öte yandan Halk ekmek kuyrukları kilometreleri buluyor, askıda ekmek uygulaması bütün fırınlara yayılmış, Ayçiçek yağı zincirle bağlanmış, bebek mamalarına alarm takılmış… Halkın yüzde 45'ini kapsayan asgari ücretliler açlık sınırı altında, emekli maaşları açlık sınırının altında, halkın %85’i yoksulluk sınırı altında yaşamak zorunda. İşte size yoksulluğun en açık şekilde ispatı."

'Hükümet neden yolsuzluk iddialarının üzerine kararlılıkla gitmiyor?'

Yolsuzluk iddialarına da değinen Erbakan, 'Eğer yolsuzluk yapılmadıysa, Hükümet yolsuzluk iddialarının üzerine niye kararlılıkla ve cesaretle gitmiyor?" sorusunu yönelterek, "Neden habire bu haberlerin üzeri örtülmeye çalışılıyor? Bakın Ankara Büyük Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş diyor ki Bizden önceki Ak Partili belediye yönetimine ait 'Tam 5 milyar TL’lik yolsuzluk dosyasını teslim ettim savcıya, yahu Allah’tan korkun bir tane bile mi soruşturma açılmaz” diyor… İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yine benden önceki döneme ait “2 milyarlık liralık yolsuzluk dosyası var elimde” diyor… Bu iddiaların, bu dosyaların üzerine gitmek şöyle dursun, bunların haberlerine erişim yasağı, erişim yasağı haberine de erişim yasağı. 'Olacak O Kadar' parodisi gibi dünyanın hiçbir yerinde görünmeyen sansürlemeler üzerini örtmeler. En Başında Söylediğimiz gibi; Ne Adalet kaldı, ne Kalkınma kaldı, “3 Y” de devam ediyor, hatta artarak devam ediyor… Milletimiz artık bu gerçekleri görüyor, çok iyi biliyor, bu nedenle iktidarın oyları her geçen gün kartopu gibi eriyor…" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden Refah Partisi Fatih, alışkanlık haline getirdiÖnceki Haber

Yeniden Refah Partisi Fatih, alışkanlık...

Yücel Yılmaz: Bu binalar Ayvalık'a yakışmıyorSonraki Haber

Yücel Yılmaz: Bu binalar Ayvalık'a yakış...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar