Fatih Erbakan: “Anayasa değişikliğini destekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: “Anayasa değişikliğini destekliyoruz”
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yeni anayasanın faydalı olacağını belirterek destek verdiklerini açıkladı. Fatih Erbakan: “Yeni anayasanın yapılması faydalı olacaktır. Mevcut anayasa darbe döneminin ürünü. Köklü bir değişimin yapılması faydalı olacaktır. Bizim de desteğimiz olur.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr.Fatih Erbakan, CNN TÜRK’te Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Genel Başkan Erbakan, seçim sonuçları ve gündemi değerlendirdi.

 

“Yüzde 3’e yakın bir oyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirleyici olduk”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlerden 5 milletvekili çıkararak milletin teveccühünü kazandıklarını belirtirken cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yeniden Refah Partisi’nin sonucu belirleyici bir parti olduğunu ifade etti. Konuyla alakalı konuşan Dr. Erbakan, “Yeniden Refah Partimiz ilk girdiği seçimde güzel bir sonuç elde etti. Bu nedenle tabi milletimize bu teveccühünden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 1 milyon 529 bin oy, 5 milletvekili, İstanbul’dan 3, Kocaeli ve Konya’dan birer tane olmak üzere, hatta Malatya’da da çok az bir farkla bir milletvekili çıkaracaktık. Bunu kaçırdık. Tabi yüzde 3’e yakın bir oyla özellikle de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirleyici oldu Refah Partimiz.” İfadelerini kullandı.

 

“Hocamızın 54. hükümette yaptığı hizmetlerin milletimizin gönlünde yeri var”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerden zaferle ayrılmasında Milli Görüş’ün merhum hocası Necmettin Erbakan’ın hizmetlerinin millet nezdindeki kıymetinin büyük etkisi olduğunu dile getirirken yerel seçimler için şimdiden çalışmalara başladıklarını duyurdu. Yaptığı açıklamaların devamında ise,

“Yeniden Refah Partimiz ilk girdiği seçimde başarı elde etti. Bu sonuç Milli Görüş’ün, rahmetli Erbakan Hocamızın 54. hükümette yaptığı hizmetlerin milletimizin gönlünde yeri olduğunun göstergesi. Yerel seçimler için şimdiden kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Bugün de programdan sonra Bağcılar’da olacağız. Yüzde 3’ü geçseydi hazine yardımı alacaktık, kıl payı alamadık. Şimdiye kadar nasıl geldiysek, teşkilatlarımızın desteğiyle devam edeceğiz. Önemi olan Meclis’e girebilmekti. Maddi konular bir şekilde çözülecektir.”

 

“Saadet Partisi’nden bize ciddi bir oy yönelmesi oldu”

Terör örgütlerinin 7’li masaya olan açık desteğinin, Kılıçdaroğlu’na destek veren partilerin toplumun ahlak ve maneviyatına yönelik yanlış söylemlerinin Saadet Partisi’ne büyük zararlar verdiğini ifade eden Dr.Erbakan, Milli Görüş seçmeninin bu seçimlerdeki yeni adresinin Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade etti. Dr.Fatih Erbakan konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:

“Saadet Partisi’nin izlediği politika olumsuz etki bıraktı. CHP’li bir cumhurbaşkanı seçilmesi için gayret oluşturulması olumsuz etki oluşturdu. 7’li masa dediğimiz Millet İttifakı’na PKK yöneticilerinin destek açıklaması Saadet Partisi’ni yıprattı. Saadet Partisi’nin CHP listesinden seçime girmesi negatif etki oluşturdu. HDP seçime gidiyor Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacağım diyot. LGBT ile ilgili söylemler ortada. FETÖ’nün desteği… Saadet Partisi üzerinde negatif etkisi oldu, oradan bize ciddi bir oy yönelmesi oldu.”

 

“Milli Görüş çizgisi gericilik değildir”

Milli Görüş çizgisinin hiçbir zaman gericilikle ve bağnazlıkla aynı yerde olmadığını, Türkiye’deki hiçbir yaşam tarzına müdahale etmediklerini üstlerine atılan bu tarz kötü iftiraların CHP’liler tarafından seçim döneminde yapıldığını söyleyen Dr.Fatih Erbakan, “Milli Görüş çizgisi gericilik değildir. Teknoloji alanında Türkiye’de en büyük sanayileşme hamlesi Erbakan Hoca döneminde yapıldı. Yaşam tarzına müdahale ilgiliyle de hep söyledik öncelikle inancımız buna engel. Cenabı Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiş. Mani olursanız büyük bir günah işlersiniz. Zorla ve korkudan dolayı namaz kılması, başını örtmesi şirk koşmaya girer. Devlet korkusuyla yapması halinde bunu yapan da yaptıran da günaha girer. Zorlamayla olması bizim inancımıza aykırı. İnsanların isteğiyle bunu yapar veya yapmaz. Zaten bir imtihan için dünyadayız. Buna göre de mükafat alacak. Bunlar Seçim döneminde, sol zihniyetli, CHP’li kimselerin yaptıkları algı operasyonları. Bunlar tutmadı bir karşılık bulmadı. AK Parti 21 yıldır iktidarda. Kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmedi. Bu gibi algı operasyonlarına milletimiz itibar etmedi.” açıklamasında bulundu.

“CHP’nin döktüğü suyla abdest olmaz”

Seçimlerde CHP’den milletvekili devşiren küçük partilere de değinen Dr.Fatih Erbakan, “Gelecek seçimde ne yapacaksınız? Sıfır oyunuza karşılık 30 vekil verecek bir CHP bulabilecek misiniz?” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

“4 tane partinin, masadaki küçük partilerin oylarının sıfıra yakın olduğu ortaya çıktı. 2 tane yeni kurulan parti – DEVA ve Gelecek Partisi- çok ciddi reklam kampanyalarıyla balon gibi şişirilmelerine rağmen hayal kırıklığı yaşattı. Gelecek seçimde ne yapacaksınız? Sıfır oyunuza karşılık 30 vekil verecek bir CHP bulabilecek misiniz?

Anayasayla ilgili kendilerinin de ifadeleri oldu, Deva ve Gelecek Partisi’nin. Destekleri ve ortak hareket etme olabilir.

İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyorlar. Zorunlu din derslerini kaldıracağız diyorlar. Yeşil Sol Parti diyor… Müslüman bir anne-babanın çocuğuna dininin öğretilmesi önemli. LGBT ile ilgili söylemler… Saadet Partisi’nin oy kaybında büyük etkisi oldu. Rahmetli Erbakan Hocamız derdi, CHP’nin döktüğü suyla abdest olmaz. Saadet Partisi seçmenlerine kapımız açık diyorum. Seçimde seçmenleri bize destek verdi.”

“Anayasa değişikliğini destekliyoruz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mevut anayasanın darbe ürünü olduğunu belirtirken yeni anayasanın faydalı olacağını ve destek verdiklerini açıkladı. Fatih Erbakan,”Yeni Anayasanın yapılması faydalı olacaktır. Mevcut anayasa darbe döneminin ürünü. Köklü bir değişimin yapılması faydalı olacaktır. Bizim de desteğimiz olur.” ifadelerini kullandı.

“Şener, aday olamayınca bu tavra girmiş”

Dr. Erbakan, CHP’den istifasıyla ve Kılıçdaroğlu’na söylemleriyle gündeme gelen eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener ile ilgili “Kamuoyunun takdirine bırakmak lazım. Aday olmayınca bu tavra girmiş. Kamuoyunun değerlendirmesi daha uygun olur.” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş kazada yaralandıÖnceki Haber

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hak...

LGBT propagandasına geçit yok! Melike Şahin ve Mabel Matiz'e peş peşe kötü haberSonraki Haber

LGBT propagandasına geçit yok! Melike Şa...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar